23.09.2019

Marimba-robot på DJM

Sammen med Aarhus Universitet og Aarhus Jazz Orchestra har DJM inviteret verdens mest musikalske robot til Aarhus, hvor den skal medvirke ved et seminar og to koncerter.

 

Robotten Shimon spiller marimba og er kendt for sin forfinede kunstige og musikalske intelligens. Han er en af de mest avancerede robotter i verden og kan bl.a. improvisere og interagere musikalsk med sine medspillere. Se mere om koncerterne med Shimon og Aarhus Jazz Orchestra d. 30. september her.

Til lejligheden har komponist og studieleder Signe Bisgaard samt komponist og lektor Morten Riis fra DJM skrevet stykket We, Robots, verdens første værk for bigband og robot, hvor de undersøger hvordan kunstig intelligens, robotteknologi og jazzmusikere kan spille sammen i en unik koncertinstallation.

Som optakt til We, Robots samarbejder DJM med Aarhus Universitet, Institut for Kommunikation og Kultur, samt Aarhus Jazz Orchestra om et internationalt seminar for forskere og andre interesserede om betydningen af kunstig intelligens, bl.a. i forbindelse med lyd og musik. Blandt oplægsholderne er Shimons ”far” fra Robotic Musicianship på Georgia Institute of Technology i USA. Se mere om seminaret her.

Ligeledes d. 30.9. er der fra kl. 15 til 17 fernisering med fri adgang for alle i Kammermusiksalen og på Klubscenen i Musikhuset. Her præsenterer studerende fra både den klassiske, den rytmiske og den elektroniske komponistuddannelse samt fra sangskriveruddannelsen en række installationer, performances og mini-koncerter efter en projektuge, hvor de har arbejdet med musik og kunstig intelligens. Det er første gang at et nyt, intensiveret samarbejde mellem de skabende uddannelser på konservatoriet præsenterer sig med et stort fælles projekt.

Alle nyheder