01.05.2024

DJM ved SPOT Festival

Gennem en længere årrække har Det Jyske Musikkonservatorium været en fast bestanddel af SPOT festival, med sin egen scene. Igen i år præsenterer konservatoriet et bredt udsnit af de nyeste, spirende talenter fra egne rækker på Klubscenen i Musikhuset Aarhus, fredag og lørdag d. 3. og 4. maj mellem kl. 16 og 24.

I alt 14 solister og bands med tilknytning til musikkonservatoriet stiller op over de to dage.

Musikken omfatter en bredt spektrum af genrer og stilarter – pop, rock, techno, elektronisk, fusion, singer-songwriter osv. Men først og fremmest byder musikken på ungdommelig friskhed og stort talent.

Der er mere om de enkelte acts under “Klubscenen” her.

UnderSPOT

Udover DJM’s egen scene inviterer konservatoriets studerende igen i år publikum indenfor i øvelokalet. Her kan SPOT-publikum opleve spændet mellem skabelsesproces og produkt, med processen og det uperfekte i fokus. I små grupper kommer man helt tæt på musikken. Øvelokalerne byder på forskellige genrer og instrumenter, som også omfatter fx klassisk og jazz.

Arrangementet ”UnderSPOT” afholdes i undervisningslokalerne på niveau 1 i Musikhuset mellem kl. 14.00 og 18.30 lørdag. Der er en samlet oversigt over UnderSPOT her.

Fællesdans uden for SPOTlyset

Derudover inviterer konservatoriet SPOT-gæsterne til en halv times fællesdans, akkompagneret af harmonika og trommer. Det er klap, sang, dans og samvær, inden man går ud i SPOT-mylderet igen.

Workshoppen ledes af undervisere og studerende fra konservatoriet og foregår i Kammermusiksalen i Musikhuset lørdag kl. 15.30. Det kræver ingen forudsætninger at deltage, alle aldre med SPOT-armbånd er velkomne.

Endelig er der som altid også en lang række både nuværende og tidligere studerende, der spiller i det ordinære SPOT-program.

Alle nyheder