UnderSPOT

Ved UnderSPOT bliver du inviteret helt ind i øvelokalet. Du kommer til at opleve spændet mellem skabelsesproces og produkt, med processen og det uperfekte i fokus.

UnderSPOT er skabt af de studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium, på opfordring af SPOT Festival, og blev afviklet første gang i 2022. Her åbner de studerende dørene til en række af konservatoriets øvelokaler på niveau 1 i Musikhuset (under salene) mellem kl. 14.00 og 18.30 lørdag.

Ved UnderSPOT kan publikum i små grupper komme helt tæt på musikken. Og de forskellige øvelokaler byder på en række forskellige genrer og instrumenter, som også omfatter fx klassisk musik og jazz.

Hvis du vil opleve de konservatoriestuderende optræde på en rigtig scene ved SPOT Festival, så se programmet for Klubscenen fredag og lørdag.

Program


Lokale 120

14.00: Plum and I

15.00: Via col vento
Via col vento (Sofia Ericson, Mònica Tort, Madeleine F. Nielsen and Martin Majoros) opfører “Deux Mouvements” af J. Ibert
Via col vento er et kammermusikensemble, der består af to fløjter, klarinet og fagot. Ensemblet glæder sig til at dele deres ‘work in progress’ med publikum. I øjeblikket indstuderer de “Deux Mouvements” af den franske komponist Jacques Ibert (1890-1962). “Deux Mouvements” er komponeret i 1922, og ensemble udforsker de særlige franske klange, som kun findes i en blanding af træblæser-instrumenter.

16.00: Ivan W.B.
IVAN W.B. inviterer dig ind i sin dagligstue til et singer-songwriter univers støbt ud fra en lommefilosofisk tilgang til ungdomslivet. Med nye og interessante skildringer af gamle flammer, venner og barndomshistorier bliver der budt velkommen til et relaterbart lyrik-kosmos, skrevet i bedste dagbogsstil, men med en klar inspiration fra de gamle danske romantiske forfattere. I denne stue spinder IVAN W.B. sangene sammen med en guitarlyd, der nærmest er klassisk i sin klang, og formår at udfylde rollen af et helt orkester på bare en enkelt guitar. Teksterne, guitarspillet, og de legende melodier gør enhver koncert med IVAN W.B. til et testamente til en lille stund nærvær i en neurotisk hverdag.

17.00: Søn af en Gud
Søn af en Gud er et dansksproget soloprojekt af 30-årige Mads Kiersgaard. Musikken kropsliggøres med en dramaturgisk tilgang til de kontrastfyldte scener, og sammen med Kiersgaard’s hudløst ærlige tekster smeltes det ind i hiphop-beats, pophooks og atmosfærisk englekor. Kiersgaard arbejder, gennem hans virke som sangskriver, med bearbejdninger af personlige oplevelser med sorg, misbrug og angst og mener, at følelsesmæssig intelligens er en mangelvare, vi alle sammen har brug for i en foranderlig verden, hvor kriserne er nærværende. Musikken kan hjælpe os med at forstå os selv, hinanden og skabe dialog på tværs.

Lokale 124

14.00: Dahl/Miilmann/Marker
Dahl/Miilmann/Marker er en ny orgeltrio, som er sprunget ud af det aarhusianske musikmiljø og kombinerer de tre medlemmers musikalske baggrunde ind i en spændende og opløftende verden. Med udgangspunkt i fede grooves og catchy melodier spiller trioen levende musik med fokus på dynamik fra rolige sange til intense rock-explosioner. Trioen demonstrerer en enorm musikalsk ekspressivitet og virtuositet, der samtidig opleves legende og i øjenhøjde.
Rasmus Dahl, orgel / David Miilmann, guitar / Jakob Marker, trommer

15.00: ‘Rebirth In The Making’
‘Rebirth in the making’ er en koncert, som inviterer publikum til at få en fordybende surround sound oplevelse. Musikken består af originale kompositioner skrevet af Simone Bernskov, som prøver at oversætte sin indre verden af følelser og oplevelser til melodier. Musikken bliver understøttet af eksperimenter med performance, lyd og føle-elementer. Denne korte koncert er et uddrag af en længere koncert, som Simone skaber som del af sin afsluttende eksamen. Musikken bliver fortolket og opført af Frederik på guitar, Jonathan på trompet og Gintaré og Simone på saxofon. Publikum får desuden et smugkig ind i processen om at skabe en tværfaglig concert.

16.00: Kalpi
Kalpi er en nyere Aarhus-baseret trio, hvis originale kompositioner er skabt ud af en fælles kærlighed til moderne jazz: improvisation, sammensatte klange og skæv rytmik. Gennem legende motiver og harmonik søger musikerne nye grænser for genren, men med et genkendeligt, varmt og melankolsk lydbillede. For Kalpi er det vigtigt, at musikken lever. Selvom numrene er gennemkomponerede, er musikken skabt til livesituationer, hvor musikernes interaktioner skaber nye oplevelser hver gang. Coronaramte gik musikerne i isolation på en nedlagt gård i Vestsjælland. Her blev de første skridt til projektet, der senere skulle blive Kalpi, taget. Vintermelankoli, landlig idyl og feberdrømme satte scenen for Kalpis lyd. Siden er mange timer blevet brugt i øvelokalet i Aarhus, hvor trioen har base.
Emil Als, bas / Lasse Hee Kristensen, guitar / Thomas Pilkington, trommer

17.00: Sophie-Lou
Med en baggrund i DR-pigekoret nærer Sofie en særlig kærlighed for klassisk kor, og har sidenhen fundet den elektroniske musik. Numrene bevæger sig mellem nordiske harmonier og melankolske melodier, som står i kontrast til underliggende elektroniske elementer. Sofie skriver tekster om sorg, glæde kærlighed, frustrationer og forvirring. På UnderSPOT vil hun fortælle om sine sange, og hvad der inspirerede dem. Hun har sit band med, som hun kun har spillet med i et par måneder, så publikum vil komme helt ind på startfasen af at spille sammen og udtrykke ny musik.

Lokale 126

14.30: Karen Nice
Karen Nice: 24 år, forvirret, introvert og overtænker.
Karen Nice har masser af gode veninder, men nogle gange føler hun sig ensom.
Karen Nice har været forelsket i den samme fyr siden hun var 18, han har aldrig forelsket sig i hende.
Karen Nice kan ikke finde ud af smalltalk.
– men Karen Nice er en ven, en krammer og en skulder du kan græde ved.
Til UnderSPOT får publikum lov til at komme tæt på Karens arbejde med lyrik og storytelling. Koncerten bindes sammen af digte, som trækker tematiske tråde til de sange, hun sammen med Jonas Westergaard og Terkel Korreman har lavet intime og nærværende arrangementer af.

15.30: When in Doubt
When In Doubt er et beatjazz project, som søger at skubbe til grænserne for, hvad musik kan og kan være. Med inspiration jazz, hip-hop, folk, poesi og en række andre genrer prøver When In Doubt at bringe forskellige lyde og elementer sammen og dermed skabe deres egen musikalske verden. Vær forberedt på hurtige beats blandet med digte, synthesizere blandet med akustiske guitarer og meget mere. Live blander bandet elektroniske komponenter med organisk lyd. Af og til skaber dette en mere ambient vibe i melodierne, andre gange skaber det fejl og knas i beatet.

16.30: Sofie Mathiasen
For den 18-årige sangskriver Sofie Mathiasen handler musik om storytelling. Hendes sange undersøger en række emner: fra giftige forhold som beskrevet i “Magnetic Love”, hendes debut-single, til “Bonnie and Clyde”, om den berygtige forbryder-duo, skrevet fra Bonnies perspektiv. Kom med, når Sofie dykker ned og ind i sin sangskrivningsproces og tankerne bag under dette års UnderSPOT.

17.30: Popfar
PopFar under SPOTlyset
Hvordan arbejder hverdagsheltene, mens de sveder for at sprede kærligheden til hverdagen?
Kom ind i værkstedet, når PopFar & band skal sætte afløser ind i materialet. Optimere arrangementet, så lytteren kan fange budskabet. I står med ved samlebåndet på Familiefabrikken, finder ud af hvordan Havregrød kan være den ultimative kærlighedserklæring, og hvordan man håndterer dilemmaet mellem tømmermænd og diskodans i Voksenfest. Det er pop med hjerte, eksistentiel smerte – og plads til dans, sang og smil.

Lokale 128

14.30: Groove Junction
Kom og nyd goove-stemningen med Groove Junction. Nye fortolkninger af groove, hiphop og jazz. En følelse af frihed, nyopfindelse og en fejring af musik, der flyder frit i rummet. På denne musikalske rejse vil du blive præsenteret for original musik krydret med inspiration fra folk som Herbie Hancock, Robert Glasper, Jdilla etc. Groove Junction er et europæisk instrumental jazz-fusions-band ledet af bassist Adrián Filip i selskab med andre nuværende studerende på konservatoriet.
Carl Lindegård Jensen, trommer / Svend Feldbæk Winther, keys

15.30: Meike
Soon-to-be singleaktuelle Meike skriver sange med klare temaer, krøllet ind i jazz, pop og folkemelodiske referencer. Hendes nyeste sange handler om alle de følelser og tanker, der opstår, når sorg bliver til vrede, og vrede bliver til sorg, og det hele filtrer sig sammen til en knude i maven.
Til UnderSpot vil Meike invitere publikum ind i, hvordan det er at arrangere en nyskreven sang med et dygtigt band. Hun vil desuden fortælle om sin sangskrivningsproces, og hvordan hendes sange er i evig forandring.

16.30: Forræder
Med sine minimalistiske sange afspejler Forræder en følelse af generel ugidelighed som reaktion på at blive voksen, på at miste og på at forholde sig til en verden i forfald. Det er lyden af en skrøbelig og konfrontatorisk stemme pakket ind i tørre blæsere, guitarer og støj. Det er musik på tværs af stilarter, i et naivt spændingsfelt mellem længsel og foragt, mellem håb og rodløshed og mellem tillid og forræderi. Til UnderSPOT vil Forræder spille en masse nye, uprøvede sange i et nedbarberet format og fortælle lidt om sine tanker og processer bag de forskellige sange.

17.30: Johanna Denning Kvartet
“The shapeless landscape of memory” udforsker det evige og foranderlige forhold mellem mennesker og det omkringliggende landskab. Kompositionerne er skabt med udgangspunkt i billeder af kunstneren Ken Denning. Ligesom billederne ikke kun viser det umiddelbare, synlige landskab, søger sangene også efter det oplevede og fortolkede landskab – alt det vi ikke ser. Musikken inkorporerer både visuals, lyd og ord, mens den bevæger sig gennem landskabet på Island, Færøerne, ’I nærheden’ og Gendarmstien. Kvartetten består af Halfdan Hesselager (trompet), Andrea Maagaard (klaver), Asger Laursen (kontrabas) og Johanna Denning (trompet, vokal og kompositioner).

Lokale 130

14.00: NYSTALGI
Med naturen som inspiration og holdepunkt forsøger Naja Holst med sine sange at sætte ord på den fragmenterede del af menneskelivet. Frustrationen mærkes med insisterende og pulserende rytmer, mens roen og håbet anes i varme klange og klare melodier. Musikken trækker på elementer fra nordisk jazz og folkemusik.

15.00: Sandløber
Inderlige klange og musikalske fortællinger flettes sammen, når det aarhusianske band, Sandløber, indtager scenen. Du inviteres som lytter på en rejse gennem storslåede lydlandskaber i musikken, som er skabt i mødet mellem de fire musikere Jacob Kaaberbøl, Mira Vistisen, Emil Als og Thomas Pilkington. Sandløber spiller selvskrevet instrumentalmusik, som taler et sprog, alle kan forstå, hvor lyden er inspireret af den nordiske jazz og højskolesangens genkendelighed.

16.00: Malene
I bevægelse – moderne dans møder sangskrivning
Hvad kan musik og dans som kunstnerisk udtryk? Hvordan understøtter det visuelle udtryk det, musikken vil fortælle? Det er spørgsmål, Malene Elvstrøm undersøger med projektet: I bevægelse. Hun er musikstuderende på konservatoriet og har en baggrund i dans, og forsøger nu at kombinere de to udtryksformer: musik og moderne dans.

Alle events