SPOT Festival i Symfonisk Sal – 3 koncerter

Det Jyske Musikkonservatorium deltager i et nyt, spændende og eksperimenterende samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra, Århus Sinfonietta og SPOT Festival. I den forbindelse rykker SPOT Festival ind i Symfonisk Sal i Musikhuset lørdag d. 6. maj, hvor konservatoriets studerende og undervisere bidrager til tre meget forskellige koncerter.

Der er adgang til de tre koncerter i Symfonisk Sal med det almindelige SPOT-armbånd.

12.00-12.45: Experimentarium feat. MAAD ZEN og Lasse Michelsen
MAAD ZEN er en lovende artist på den danske og internationale R&B- og hiphop scene. Sammen med komponist og guitarist Lasse Michelsen har han skrevet en række helt nye værker til denne koncert, hvor samspillet mellem genrer bliver udforsket og udfordret, når R&B-beats og -attitude møder jazzens frihed og den klassiske musiks elegance i et nyt og spændende musikalsk felt. Værkerne er skrevet for et ensemble bestående af musikere fra Aarhus Jazz Orchestra, Århus Sinfonietta og Det Jyske Musikkonservatorium.

MAAD ZEN aka Mathias Holst Madsen og Lasse Michelsen er begge studerende ved konservatoriet, henholdsvis som sangskriver og som rytmisk komponist. Ensemblet bliver dirigeret af prof. Jens Chr. Chappe Jensen.

16.00-16.45: KALEIIDO x Aarhus Jazz Orchestra x DJM
Duoen KALEIIDO har siden 2019 slået sit navn fast på den danske jazzscene med deres stemningsfyldte og rolige udtryk. KALEIIDO har netop vundet en Carl Pris (musikforlæggernes pris) som Årets Komponist inden for jazz. I Symfonisk Sal mødes duoen med musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium og fra Aarhus Jazz Orchestra til et koncerteksperiment, hvor improvisation og det frie samspil vendes og drejes med multikanal-surround.

Musikken til denne koncert er arrangeret af rytmiske komponister fra Det Jyske Musikkonservatoriums skabende afdeling, og studielektor Henrik Munch har sammen med studerende Andreas Brink fra den elektroniske uddannelse DIEM samt prof. Jens Chr. Chappe Jensen stået for det elektroniske lyddesign til KALEIIDO.

19.30-20.15: Århus Sinfonietta+ feat. Josefine Opsahl
Århus Sinfonietta har bestilt en solokoncert hos den prisvindende cellist og komponist Josefine Opsahl, der bliver uropført ved denne koncert. I cellokoncerten ‘Hands’ udforsker Opsahl cellokoncerten som genre, og hun skærper bevidstheden omkring både lydlige, visuelle, symbolske og tematiske forhold ved genren. Titlen hentyder til, at værket undersøger solistens og orkestrets fintfølende og fintunede hænder som formidlere af lyd og som kommunikationsmedier.

Århus Sinfonietta med 17 musikere bliver ved koncerten udvidet med 28 studerende fra Det Jyske Musikkonservatoriums klassiske afdeling. Koncerten bliver indledt med et kortere værk, “Trio KONTURLOS” for sinfonietta, komponeret af østrigske Tina Geroldinger, der studerer klassisk komposition ved konservatoriet.

Et samlet kunstnerisk hele

De tre koncerter udgør i al deres indbyrdes forskellighed et samlet kunstnerisk hele. Koncerterne er en videreudvikling af konceptet “Experimentarium”, der blev afprøvet første gang ved Curiosity Festival i Aarhus i november 2022 som et samarbejde mellem Århus Sinfonietta, Aarhus Jazz Orchestra og Det Jyske Musikkonservatorium. Med projektet ønsker de to ensembler at give unge komponister, sangskrivere og musikere mulighed for at arbejde med professionelle musikere og skabe møder på tværs af både genrer og generationer i en workshopbaseret, kunstnerisk proces.

Musikkonservatoriets egen scene på SPOT Festival 2023

Udover de tre koncerter i Symfonisk Sal stiller Det Jyske Musikkonservatorium igen i år op med sin helt egen scene ved SPOT Festival på Klubscenen i Musikhuset, hvor en perlerække af konservatoriets bedste rytmiske og elektroniske studerende spiller koncerter for festivalens publikum. Begge dage på SPOT Festival spiller seks forskellige bands og solister, fra kl. 17 til kl. 24. Se programmerne for henholdsvis fredag og lørdag.

 

Alle events