RAMA Festival Aarhus 2024

Fra semi-improvisatorisk hardcore metal over en stærkt performativ pop-trio til en veletableret DJ og producer fra den danske technoscene. Og en kantate af Bach. Og en nordisk jazzkvartet. Og meget andet godt. RAMA Festival favner det hele!

På festivalen møder du en hel masse unge, entusiastiske og super dygtige musikere inden for stort set alle tænkelige genrer ved i alt 27 koncerter mellem kl. 14 og 24 i Musikhuset. Næsten alle medvirkende er studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium, og festivalen viser dels den enorme musikalske spændvidde på konservatoriet, dels det høje niveau.

Krydsfelter

En række af koncerterne bevæger sig på forskellig vis i et krydsfelt. Fx præsenterer projektet ”Below the surface” helt ny musik, skabt i et samarbejde mellem islandske og danske komponister. En klassisk strygekvartet bliver sat sammen med vokal og andre instrumenter, og hvert stykke er inspireret af overskriften ”Below the surface” og inddrager bidder fra både en dansk og en islandsk folkemelodi.

I projektet “Acoustic CollaborationTM” mødes jazzmusik med barokmusik for at udforske improvisation ud fra de to forskellige traditioner – jazzens følsomhed over for de mindste skift i rytme, harmoni og frasering, og barokkens frie ornamentering og subtile nonverbale kommunikation. Mellem numre fra barokrepertoiret og fra tidlig jazz er der passager med fri improvisation.

Andre koncerter har markante performative indslag eller arbejder meget bevidst og målrettet med deres sceneoptræden. Eksempelvis fører projektet ”Night Tales” publikum gennem natten til daggryet med visuals og performative elementer. Musikken blander akustiske instrumenter og luftige vokaler med beats og syntetiske lyde. Drømme og længsler mødes med frygt og tvivl.

Lounge og lytterum

Rundt om i Musikhuset Aarhus har de studerende opsat bar, pyntet stemningsfuldt op og skabt små hvilepladser til afslapning mellem al musikken.

I et af projekterne – Sonic Sanctuary – har elektroniske studerende skabt et særligt lytterum, der fungerer som en unik oase midt i festivalens energifyldte atmosfære. Alle fra den elektroniske komponistuddannelse har her fået mulighed for at dele deres musik, så der venter en mangfoldig og varieret lydoplevelse. Og publikum får lov til at udforske nye musikalske horisonter og blive udfordret i deres lytteoplevelse.

Mere info

Se mere om de enkelte programindslag på festivalens hjemmeside: www.ramafestival.dk
Og følg med på Facebooksiden https://www.facebook.com/ramafestival, hvor der løbende kommer info ud op mod festivaldagen d. 6. april.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events