Koncert på “Slagteriet”

Den nye uddannelse “Rytmisk Musik og Samskabelse” på DJM i Holstebro inviterer til koncert på kultur- og væksthuset Slagteriet.

De studerende på den nye uddannelse, som startede i efteråret ’23, har udviklet tre forskellige koncertkoncepter, som medtænker de helt særlige omgivelser på Slagteriet. Det er første gang, at de studerende fra uddannelsen afholder deres helt egen studenterkoncert.

Tre forskellige koncertkoncepter

De studerende Johanna Vosmar Denning, Benjamin Djurhuus og Dorottya Máté har arbejdet med hver deres koncertidé, som nu præsenteres i form af tre meget forskellige koncerter. Hver koncert præsenteres i hver sit rum, med hver sin særlige stemning. Koncerterne spiller i henholdsvis Subhuset, Loungen og Konservesfabrikken på Slagteriet. De tre acts spiller i forlængelse af hinanden, og publikum bliver guidet mellem lokaliteterne.

Johanna Vosmar Denning : The Shapeless Landscape of Memory

“The shapeless landscape of memory” udforsker det evige og foranderlige forhold mellem mennesker og det omkringliggende landskab. Kompositionerne er skabt med udgangspunkt i billeder af kunstneren Ken Denning. Ligesom billederne ikke kun viser det umiddelbare, synlige landskab, søger også sangene efter det oplevede og erfarede landskab – alt det vi ikke ser. Musikken inkorporerer både visuals, lyd og ord mens den bevæger sig gennem landskabet på Island, Færøerne, ’I nærheden’ og Gendarmstien.

Johanna Denning Kvartet: Halfdan Hesselager (trompet), Malthe Mølle Nørgaard (klaver), Asger Laursen (kontrabas) og Johanna Denning (trompet, vokal og kompositioner).

Benjamin Djurhuus: Djurhuus String Ensemble

“Djurhuus String Ensemble” er et ambitiøst projekt af færingen Benjamin Djurhuus, der fusionerer en unik palet af lyde bestående af guitar, banjo, dobro, mandolin og strygekvartet. Værket inddrager elementer fra både pop, folk og jazz. Med en blanding af enkle, melodiske linjer og komplekse harmonier samt skæve taktarter udforsker ensemblet grænserne for traditionel musik. Projektet er en hyldest til fællesskabet omkring musikken og inviterer lytterne med på en rejse gennem kulturelle og musikalske landskaber. Ved at placere publikum i centrum af en akustisk surround-oplevelse bliver man bogstaveligt talt omfavnet af lyden og indhyllet i musikkens magi.

Dorottya Máté: Dorottya Máté Ensemble

Ensemblet bevæger sig i et tværkulturelt lydunivers med stærke rødder i den Ungarske musiktradition såvel som i nutidige genrer. Musikken trækker inspiration fra jazz, indie og folkemusik fra nær og fjern. Stemningen er præget af intimitet, sårbarhed og legende eksperimenter. I løbet af koncerten får publikum blandt andet mulighed for at høre uropførslen af Dorottyas egne kompositioner samt moderne arrangementer af folkesange.

Ensemblet består af: Dorottya Máté (sang), Sofia Guidi (sang), Oscar Balund (klaver), Asger Laursen (kontrabas, synthesiser) og Christoffer Skovhus (trommer).

Alle events