Jubilæumskoncert med Aarhus Kammerorkester

Aarhus Kammerorkester har rod på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor de fleste af musikerne har studeret.

Velkommen til gratis koncert med Aarhus Kammerorkester, der fejrer 5-års jubilæum i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus. Aarhus Kammerorkester blev oprindelig stiftet som ’Ensemble Pluma’ af Magnus Plejdrup men skiftede pr. 1. september 2023 navn til Aarhus Kammerorkester.

På programmet er to uropførelser: Først værket Somnia, en overture komponeret til lejligheden af Frederik Zeuthen, der for fem år siden var den første komponist nogensinde, ensemblet  bestilte et værk fra. Sidst Magnus Plejdrups Symfoni nr. 1, der er dedikeret til Aarhus Kammerorkester og er en hyldest til ensemblet og Plejdrups egen udvikling over de sidste fem år. Imellem de to uropførelser, og før pausen, spilles den sjældent opførte Klaverkoncert i a-mol af Clara Schumann, med David Munk-Nielsen som solist.

Aarhus Kammerorkester er et professionelt mellemstort ensemble baseret i Aarhus og består næsten udelukkende af byens førende musikere i alderen 18-40 år. Orkesteret har spillet over 40 koncerter i hele Danmark, uropført mere end 20 værker af nulevende komponister og spillet en række danske førsteopførelser af værker skrevet af internationale komponister.

Aarhus Kammerorkesters vision er at skabe sympatiske fællesskaber gennem klassisk musik og at være byens ambassadører for udbredelsen den klassiske musik til nye publikummer.

Program

Frederik Zeuthen: Somnia – overture (2023, uropførelse)

Clara Schumann: Klaverkoncert i a-mol (1835)

– Pause –

Magnus Plejdrup: Symfoni nr. 1 (2024, uropførelse)

Medvirkende

David Munk-Nielsen, klaver
Magnus Plejdrup, dirigent (første halvdel)
Johanne Sofie Bech Madsen, dirigent (anden halvdel)
Aarhus Kammerorkester

Koncerten finder sted takket være støtte fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Kommune, Koda Kultur, Dansk Kapelmesterforening samt Augustinus-, Louis Hansen-, Beckett og William Demant Fondene.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events