En moderne klaverkoncert: “Jeg ser dig” af Louise Schrøder

Ny klaverkoncert i krydsfeltet mellem klassisk og rytmisk musik

Klaverkoncerten ”Jeg Ser Dig” er et værk, der udforsker, hvordan vi hver især fortolker en fortælling på forskellige måder, alt afhængigt af, hvor vi kommer fra, og hvor vi befinder os nu.

Koncerten indeholder en konkret fortælling, der som en integreret del af koncerten bliver fremvist i tekstform på en storskærm. Som et filmmanuskript og filmmusik uden filmen. Det er nemlig op til publikum selv at danne sig filmen for sit indre blik.

Værket handler om ængstelighed og ensomhed i forskellige afskygninger. Om at føler sig underlagt af disse følelser, men også om at bearbejde dem og overkomme dem.

Værket udfordrer de konventionelle rammer, der normalt kan forbindes med en klassisk klaverkoncert, og den sammensmelter elementer fra både rytmisk og klassisk musiktradition.

Klaverkoncerten er komponeret og konceptualiseret af Louise Schrøder, der ved koncerten selv medvirker som klaversolist. Louise Schrøder er en pianist og komponist, der fusionerer genrer og bringer dig ind i en atmosfærisk sammensmeltning af kontemporær neoklassisk musik, nordisk jazz og elektroakustiske fragmenter. Lyduniverset afspejler eftertænksomhed og de følelsesmæssige stadier i overgangen fra larm og kaos til ro og tryghed.

I 2022 udgav Louise Schrøder debut-EP’en “I Smult Vande”, og i 2023 EP’en “Flyv”, og hendes musik har været spillet på både DRP2 og DRP8.

Medvirkende

Klaversolist: Louise Schrøder
Dirigent: Magnus Plejdrup
Aarhus Kammerorkester med gæstesolister

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events