DJM orkesterkoncert – Vinterkoncert

Årets store projekt for konservatoriets eget symfoniorkester!

I løbet af et studieår har de studerende flere muligheder for at spille med i et af de professionelle orkestre i Jylland. Men ved denne koncert er det konservatoriets eget orkester der spiller, her får de studerende lejlighed til at spille det store symfoniske repertoire sammen med deres studiekammerater. Tilmed er solisten ved koncerten også en studiekammerat.

Denne gang er koncerten under ledelse af Christopher Lichtenstein, musikchef på Den Jyske Opera, som de studerende også har haft lejlighed til at arbejde med ved nogle forudgående repertoire-dage med netop orkesterspillet i fokus.

Program

Leonard Bernstein: Ouverture til Candide

Sergej Prokofjev: Violinkoncert nr. 1 i D-dur, op. 19
solist: Antonia Fuglsang

PAUSE

Pjotr Iljitj Tjajkovskij: Symfoni nr. 4 i f-mol, op. 36

Dirigent: Christopher Lichtenstein

 

Siden 2020 har Christopher Lichtenstein været musikchef på Den Jyske Opera, som han allerede i 2018 havde gæstet som dirigent på Weinbergs Passageren. I de seneste sæsoner dirigerede han bl. a.  Rigoletto, Aida, Tryllefløjten og Incognito Royal. Ud over hans forpligtelser som operadirigent på DJO har han dirigeret næsten alle danske landsdelsorkestre og skal i 2024 bl. a. dirigere Aarhus Symfoniorkester i den populære udendørs-event Opera i parken samt Odense Symfoniorkester i et program med Händel, Mendelssohn og Strauss.

På Den Jyske Opera leder Lichtenstein i 2024 Massenets Werther og Puccinis Madama Butterfly. Lichtenstein er rundet af den klassiske tyske kapelmestertradition og var, inden han tiltrådte stillingen i Aarhus, første kapelmester på Staatstheater i Braunschweig, Tyskland. Lichtenstein varetager stadig dirigentopgaver i Tyskland, herunder La Traviata på Theater Osnabrück i januar 2024.

Antonia Fuglsang, født 2006, modtog sin første violinundervisning som 5-årig. Hun vandt 1. pris samt talentprisen ved Jacob Gades Violinkonkurrence 2022 og 3. prisen ved Den Danske Strygerkonkurrence 2022. Desuden fik hun tildelt Jacob Gades Legats talentpris 2022 og Aarhus Symfoniorkesters Venners Talentpris 2023.

Som solist har Antonia spillet med Odense Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester.

Antonia studerer på bacheloruddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus hos professor Mo Yi og Nicolas Sublet. Hun har deltaget i internationale masterclasses med David Frühwirth, Stéphanie-Marie Degand, Nora Chastain, Kirill Troussov, Grigory Kalinovsky, Philip Setzer, Kristóf Baráti og Maciej Rakowski.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events