Debutkoncert – Federico Trindade, korledelse

Brasilianske Federico Trindade afslutter sine studier i solistklassen som korleder ved Det Jyske Musikkonservatorium med denne koncert. Solistklassen er det højeste niveau ved konservatoriet.

Oplev den rå energi og grænseløse kreativitet hos UPA! – under ledelse af Federico Trindade

UPA! er et uafhængigt ensemble med 12 medlemmer, der bruger stemmen som sit primære instrument og som blander a cappella-opførelser af vokalarrangementer med percussion og body rhythm, suppleret af akkompagnement fra klaver og akustisk guitar.

I maj 2024 deltager de i den prestigefulde Aarhus Vocal Festival, AAVF, hvor de præsenterer deres showcase ‘Ao Vivo e Em Cores’ (‘Live og i farver), med omhyggeligt opbyggede arrangementer  af Pablo og Federico Trindade.

Siden starten i 2009 har UPA! arbejdet for at hylde den brasilianske og latinamerikanske kultur med stærke, komprimerede og farverige rytmer fra verdensdelen – fra ijexá, maracatu, baião og samba til tango og zamba. Deres repertoire er et sammenvævet tæppe af mesterværker af ikoner som Milton Nascimento, Lenine, Djavan, Marisa Monte, Gilberto Gil og Dominguinhos og bliver yderlige beriget af Alfonsina Storni og Eduardo Galeano’s poesi.

Men UPA! byder på andet og mere end nedskrevet musik – de inviterer publikum til at kaste sig ud i ’Circle Songs’, hvor hver performance bliver en unik og spontan kreation gennem den innovative korleder-teknik Vocal Painting (VOPA), udviklet af prof. Jim Daus Hjernøe fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Koncerten med UPA! bliver en uforglemmelig rejse til hjertet af brasiliansk og latinamerikansk musik!

Federico Trindade

Federico Trindade har studeret Rytmisk Korledelse i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, hvor han også tog en kandidatuddannelse i 2016. Inden da tog han eksamen i korledelse fra Federal University of Rio Grande do sul i Brasilien i 2013.

Trinidade arbejder som dirigent, underviser, percussionist, komponist og arrangør. Han underviser i workshops i kormusik og percussion samt i gruppeimprovisation og udvikling af musikalsk lederskab. Han er grundlægger og leder af UPA!, medstifter af ProjUpa! (musikuddannelse) i 2019, leder af ungdomskoret Colégio Teutônia siden 2020, assisterende dirigent og percussionist i gruppen Expresso 25 siden 2005 sammen med Pablo Trindade og kunstnerisk leder og dirigent af Movimento Coral e Instrumental Feevale (Feevale University) siden 2018.

Foto: Kessi Fereira

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events