Blinde Vinkler – Aarhus Jazz Orchestra x DJM

Spritny bigbandmusik, skrevet med udgangspunkt i menneskets blinde vinkler og alle de lyde, vi normalt overhører.

Alle vegne hvor vi lytter, er der blinde vinkler. Lyde vi ikke lægger mærke til, mennesker vi overhører, meninger og følelser vi ignorerer og nye perspektiver, som ikke vækker genklang.

Ved denne koncert kan du opleve ny bigbandmusik skrevet eller arrangeret af studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor de studerende har udforsket og forstærket alle de blinde vinkler – alt det, vi normalt ikke ser og hører – og omsat det til musik for bigband.

Oplev fx en ouverture og et postludium for bigband til Schuberts berømte sang-samling ”Winterrreise”, hvor arrangøren forstærker de dybe følelser, som i originalen bliver udtryk alene af en sanger og et klaver. Eller nykomponeret musik, som tager udgangspunkt i abstrakte landskabsmalerier af kunstneren Ken Denning ud fra den tanke, at menneskehjernen altid vil søge betydninger og fortolkninger af det skjulte og usynlige.

Se en kort beskrivelse af alle værker på Facebook.

Samarbejde med AJO

Aarhus Jazz Orchestra vil gerne bidrage til, at der bliver skrevet ny musik for bigband i Danmark, herunder at undersøge og udvide grænserne for hvad bigband er, og hvordan det kan lyde. Samtidig ønsker orkestret at bidrage til et sundt og mangfoldigt vækstlag af komponister og arrangører.

Det Jyske Musikkonservatorium har i mange år samarbejdet med orkestret, som i den har forbindelse har spillet musik af og med bl.a. KALEIIDO, Abekejser, Athletic Progression og ikke mindst det DMA Jazz nominerede album Tutku med Kalaha, arrangeret af studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Til denne koncert har de studerende været indbudt til at komme med værker eller arrangementer via et open call på konservatoriet. Ved koncerten bliver der opført musik, som er skrevet eller arrangeret af studerende fra flere forskellige afdelinger på konservatoriet, såvel rytmiske som klassiske studerende, og såvel komponister som udøvende musikere.

Musik af: Jon Askjær Jørgensen, Liili Oja, Johanna Vosmar Denning, David Quintana Manginet, Anna Bignami og Nils Benedikt Meir.

 

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events