Voz Nueva: Music Impura

Den nye CD fra trioen Voz Nueva indeholder moderne kompositionsmusik – både fra garvede hænder og fra nye stjerner på komponisthimlen. Signe Asmussen, sopran, Henrik Larsen, percussion og Frederik Munk Larsen, guitar leverer således musik af konservatoriets tidligere professor i komposition Karl Aage Rasmussen samt en verdenspremiere af tidligere studerende Eblis Álvarez. Desuden et værk af Mathias Spahlinger.

Fra CD’ens booklet:

”Musica Impura” – stemme, strenge, slag
Konstellationen af sang, guitar og slagtøj repræsenterer både den rene musikalske urkraft som folkemusikken, f.eks. flamencoen, har kendt den og muligheden for forfinede nuancer, klanglige eksperimenter og tekstmæssig fortolkning – en kombination der appellerer til moderne komponister. Denne udgivelse indeholder værker fra de sidste 30 år, som på mange måder provokerer både musikalsk og indholdsmæssigt.

Fra Eblis Álvarez’ distancerede causerier over livet og ikke mindst døden, Mathias Spahlingers brutale og urovækkende lydbillede, der via raffineret instrumentation transkriberer lyden af et revolutionært tekstmotiv – til vores egen Karl Aage Rasmussens finurlige postmoderne leg med Aarestrups omvejs-erotiske univers. Det er musik, der kræver åbne ører og åbent sind, og tekster, der vil verden noget – om det så er kærlighed, død eller bedre fordeling af goderne – fattig på grund af de rige, som er Spahlingers tekstlige ostinat taget fra Pablo Nerudas digt ”España pobre por culpa de los ricos”.

Døden og kærligheden. Det urene.”

CD’ens indhold:
Eblis Álvarez: Canciones diversas y recopilación
Mathias Spahlinger: Musica Impura
Karl Aage Rasmussen: Kærligheden er i verden