Thomas Tronhjem – H.O.C. Zinck Piano Works Vol. 3 samt C. Nielsen Schall Music for Piano

”Denne artikel gør naturligvis ikke krav på at være en udtømmende behandling af Zinks klaversonater. Mangt og meget kunne trænge til nærmere belysning. Men det væsentligste er dog tilkendegivelsen af, at de fortjener langt større opmærksomhed, end de hidtil har været genstand for.”

Således afrunder magister og leder af musikafdelingen ved Statsbiblioteket i Aarhus Erling Winkel (1911-69) tilbage i 1951 en artikel i Dansk Musiktidsskrift om H.O.C. Zincks klaversonater. Med mere end et halvt århundredes forsinkelse opfyldes endelig Erling Winkels ønske, for med denne tredje cd-udgivelse er nu samtlige klaverværker af H.O.C. Zinck udgivet på CD:

CDK 1012: H.O.C Zinck Piano Works Vol. 1, 2009
CDK 1056: H.O.C. Zinck Piano Works Vol. 2, 2011
CDK 1099: H.O.C. Zinck Piano Works Vol. 3, 2013

At nærværende CD måtte udgives, skyldes den velrenommerede engelske cembalist og pianist Christopher Hogwood, som samtidig og helt uafhængigt af Tronhjems indspilninger har forestået en nodeudgivelse af Zincks samlede klaverværker. Det resulterede i 2010-2011 i Hardenack Otto Conrad Zinck Complete Keyboard Works Volume 1-3, Edition HH 240, 241 and 242.

I Det kgl. Bibliotek havde Hogwood fundet et manuskript med endnu to sonater og nogle småstykker af Zinck, som ikke tidligere var trykt, og som derfor var ganske ukendte for offentligheden. I en samlet udgivelse på CD måtte disse værker naturligvis inkluderes, og de udkommer hermed som H.O.C. Zinck Piano Works Vol. 3, en CD, som også indeholder Claus Nielsen Schalls klaverværker.