Kristian Steenstrup og Eriko Takesawa – Danish Music for Trumpet and Piano

Nærværende indspilning er en samling af størstedelen af de dansk-komponerede stykker for trompet og klaver, der findes. Musikken bevæger sig fra begyndelsen af det 20. århundrede i romantisk stil over senromantik til jazz og lettere musikgenrer og viser således det brede spektrum af musikalske muligheder, der gennem stiludviklingen i den første halvdel af det 20. århundrede findes for og med den moderne kromatiske trompet.

Kristian Steenstrup er født i København. Han blev ansat på Det Jyske Musikkonservatorium i 1993 og blev i 2003 docent samme sted. Han er ligeledes uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium samt på Northwestern University i Chicago hos Vincent Cichowicz, John Henes og Arnold Jacobs. Han tog diplomeksamen i 1992.

Steenstrup har optrådt med alle de danske symfoniorkestre. Han har givet mesterkurser i Norge, Sverige, Tyskland, England, Italien, Schweiz, Holland, Ungard, Estland, Spanien og Japan.

Han er desuden forfatter til bogen Teaching Brass.

Pianisten Eriko Takezawa er født i Hiroshima, Japan. Hun har studeret hos Naoyuki Taneda og Wolfgang Manz i Tyskland.

I 1984 vandt hun førsteprisen ved den internationale klaverkonkurrence i Ostuni, Italien, ligesom hun har vundet adskillige priser som klaverduo med Christoph Sischka.

Udover solo- og klaverduo repertoiret er hun specialist i kammermusik og har spillet i Europa, Japan, Korea, Taiwan, Indonesien, Israel, Egypten og på festivaler som Schleswig Holstein Musikfestival, Lucerne Musikfestival m.fl.
Takezawa underviser på University of Music i Karlsruhe, Tyskland, på konservatorierne i Basel og i San Sebastian i Spanien. Hun har været akkompagnatør ved en lang række internationale konkurrencer i Tyskland, Holland, Frankrig, Italien, Tjekkiet og Polen.

Samarbejdet med Eriko Takezawa er kommet i stand ved et årligt mesterkursus i Toscana, hvor Kristian Steenstrup underviser – bl.a. sammen med Reinhold Friedrich, konservatoriets kommende gæsteprofessor. Her fungerede Eriko Takezawa som akkompagnatør.

CD’ens indhold:
Thorvald Hansen: Concert Waltz (1911)
Thorvald Hansen: Sonata (1915)
Hilda Sehested: Suite for Cornet and Piano (1905) org. version
Axel Jørgensen: Caprice Orientale
Niels Viggo Bentzon: Sonata (1951)
Georg Wilkenschildt: Bagatelle (1969)