2 x Brahms – samarbejdskoncert med RKO

To parallelle verdener – den kammermusikalske og den symfoniske

Randers Kammerorkester er ved denne koncert stærkt udvidet med studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium. Først spiller en lille gruppe på fire musikere Johannes Brahms’ Klaverkvartet nr. 1 – og derefter spiller hele orkestret Arnold Schönbergs symfoniske udgave af præcis det samme værk.

Koncerten tilbyder dermed en ekstraordinær mulighed for at komme i dybden med et enkelt mesterværk og opleve alle hjørner og nuancer i to forskellige udgaver.

Schönberg forestiller sig i sit orkesterpartitur – der forholder sig meget loyalt til Brahms’ originale kvartet – hvordan Brahms ville have komponeret Klaverkvartetten i 1856, hvis han allerede dengang havde haft modet til at give sig i kast med det store symfoniorkester. Frygten for at gå i Beethovens fodspor og skrive en symfoni betød nemlig, at Brahms i mange år koncentrerede sig om kammermusikken og først langt senere, som moden komponist, skrev sin første symfoni.

Kinesiske Hao Deng sidder ved flyglet i den originale version for klaverkvartet. Efter studier i Tianjin, København og Aarhus debuterede hun som solist i juni 2024 fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Koncerten er et samarbejdsprojekt mellem Det Jyske Musikkonservatorium og Randers Kammerorkester. Gennem samarbejdet bliver de studerende trænet i at spille med et professionelt orkester.

Program

Brahms: Klaverkvartet nr. 1
Klaver: Hao Deng

Brahms: Klaverkvartet nr. 1, orkestreret af Arnold Schönberg
Dirigent: David Riddell

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events