OPUS 24 – klaverfestival

Igen i år arrangerer klassiske klaverstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium klaverfestivalen OPUS, med besøg af studerende og undervisere fra udlandet. I hele uge 41, den 7. til 13. oktober, er der klaverkoncert hver dag, mandag til fredag kl. 19.30, lørdag og søndag kl. 15.00.

Musikken leveres af en lang række unge og meget talentfulde klaverstuderende. Programmet er helt åbent – der vil være masser af musik af store klaverkomponister som Beethoven, Schumann, Liszt, Rachmaninov m.fl., men der bliver også plads til overraskelser med en række mindre kendte værker og komponister.

Besøg fra Sverige

I år arrangeres OPUS festivalen i samarbejde med den private klaverskole Gradus samt det internationalt anerkendte Ingesund Piano Center i Sverige, ledet af professor Julia Mustonen-Dahlkvist. Hun medbringer ni af sine studerende, som alle har modtaget priser ved prestigefyldte klaverkonkurrencer.

Svenskerne medbringer også deres ”Artist in residence”, verdensstjernen Aristo Sham, der optræder med førende orkestre og dirigenter verden over. Aristo Sham giver koncert onsdag aften ved festivalen – en enestående oplevelse, som klaverelskere ikke bør gå glip af!

Masterclass og Q&A

Ud over koncerterne byder festivalen på masterclasses mandag til torsdag, hvor de studerende bytter lærere. Gæsterne fra Ingesund bliver undervist af Søren Rastogi og Martin Lysholm fra Det Jyske Musikkonservatorium, og konservatoriets egne studerende bliver undervist af Julia Mustonen-Dahlkvist og Aristo Sham.

Endelig er der ”Q&A” (spørgsmål og svar) med Julia Mustonen-Dahlkvist og Aristo Sham onsdag kl. 13.00 i lokale 222. Temaerne er øvning, konkurrencer og karriere.

Publikum er velkomne ved både masterclasses og Q&A. Se konservatoriets kalender for tid og sted.

Program tirsdag

Værker af Bach, Beethoven, Chopin, Rachmaninoc, Scriabin og Liszt.

Medvirkende

Julie Haismann
Daniil Mickevich

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events