BRICO Collective X Absalon Strygekvartet

Solistkoncert: Det nyetablerede BRICO Collective går sammen med den prisvindende Absalon Strygekvartet

Medlemmerne af BRICO Collective – Anna Bignami, Thomas Cortes og Tom Irvine – har hver skrevet et nyt værk for strygekvartet, der skal uropføres ved denne koncert.

De tre komponister i BRICO mødtes som studerende på den rytmiske kandidatuddannelse i komposition ved DJM i Aarhus. Selvom de alle tre kommer med en overvejende rytmisk baggrund, indgår der også klassisk instrumentering i deres forskellige projekter, der spænder over pop, folk, elektronisk og jazz.

Anna Bignami studerer i dag komposition i solistklassen ved DJM. Koncerten er et af hendes solistklasseprojekter.

Nye veje

Ved denne koncert arbejder de tre komponister med et rent klassisk ensemble, Absalon Strygekvartet, og anvende musikalske karakteristika fra deres egen baggrund i den klassiske verden.

Absalon Strygekvartet er en prisvindende strygekvartet med base i København. Ligesom BRICOs komponister har Absalons musikere ikke en strengt klassisk baggrund, og deres forskelligartede bagage og erfaringer bringer en frisk og spændende energi til strygekvartetformatet. I 2021 var de vindere af Rued Langgaard-konkurrencen, og de modtog i 2023 Léonie Sonnings Talentpris udover at vinde P2’s kammermusikkonkurrence.

Entré 75 kr – billetter fås via Billetto eller i døren.

Koncerten er sponsoreret af Københavns Musikudvalg & Dansk Artist Furbund.

Alle events