Childhood Memories – Bignami Veltri Jazz Ensemble

På dette projekt tager komponisterne Anna Bignami og Laura Veltri udgangspunkt i deres egne barndomsminder for at skabe en koncertoplevelse, som fokuserer på barndom i forhold til voksenlivet: Hvordan har vores barndom indflydelse på vores opdragelse? Kunne der være noget at lære fra vores oplevelser, da vi var børn?

Barndomsminder

Mange undersøgelser har vist, at minder kan udløses af lugt, smag, berøring og lyd. Blandt andre den franske forfatter Marcel Proust har beskrevet denne idé. For eksempel beskriver han, hvordan smagen af en madeleine dyppet i te uventet udløste et længe glemt barndomsminde. De to komponister vil give deres egen fortolkning af konceptet med kompositioner om deres egne sanseoplevelser, der fører dem tilbage til deres egen barndom.

De vil tage deres publikum med på en følelsesmæssig musikalsk rejse, der strækker sig fra nostalgi over de mest uskyldige barndomsminder til begyndelsen af deres lidenskab for musik. Anna Bignami fortæller om koncerten:

“I kompositionen af værkerne vil der være særligt fokus på auditive erindringer, da vi anser musik for at have spillet en væsentlig rolle i vores egen opvækst. Projektet stræber også efter at fremme musik som en værdifuld uddannelsesressource for kommende generationer med fuld tillid til, at musik har en positiv indvirkning på alle aspekter af menneskelivet: At spille et instrument kan hjælpe med at udvikle koordination og sociale færdigheder, og det kan bidrage til forbedring af både fysisk og mental sundhed – udover at være en stor fornøjelse.

Vores mål er at skabe nye musikalske minder for både børn og voksne i publikum, samtidig med at vi opfordrer alle til at anerkende fordelene ved musikundervisning for børns udvikling. Vi håber, at kommende forældre og uddannelsesinstitutioner vil begynde at værdsætte musikundervisning lige så meget som vi selv gør.”

Koncerten åbner med at Anna Bignami modtager Aarhus Jazzfestivals talentpris.

Projektet er støttet af Kapelmesterforening, DMF, Aarhus kommune og Komponistforeningen Toneart.

Om komponisterne

Anna Bignami er uddannet inden for Rytmisk Komposition og studerer i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservtorium. Hun vandt førsteprisen ved Sophie Desmarais International Composition Competition 2022 for Large Jazz Ensemble med sit stykke “The Blue Fairy”. Hun har arrangeret og komponeret musik til Aarhus Jazz Orchestra og sin egen sextet. Hun er også vinder af årets Aarhus Jazz Festivals talentpris.

Laura Veltri blev tildelt en ærespris ved den 17. udgave af “Scrivere in Jazz” 2022 – International Competition in Composition and Arrangement for Jazz Orchestra – for sin original komposition “Sam”. Tidligere i år samarbejdede hun med strygekvartetten Who Killed Bambi og er også aktiv som guitarist i internationale projekter som Liberty Orchestra ’22, European Jazz’s Cool ’21.

Medvirkende

Felix Meyer – trompet og flugelhorn
Jakob Sørensen – trompet og flugelhorn
Aske Drasbaek – altsax og doublings
Niels Vincentz – tenorsax og doublings
Jakob Rønne Danielsen – baritonsax, basklarinet
Tobias Stavngaard – trombone
Sebastian Zawadzki – klaver
Mariusz Prasniewski – kontrabas
Daniel Sommer – trommer

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events