Solistkoncert – Jeppe Lavsen, guitar

Guitarist Jeppe Lavsen studerer i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Solistklassen er det højeste niveau ved konservatoriet.

Ved denne koncert præsenterer Jeppe sit nye band “Clapper” – hvor alle medlemmer er tidligere studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium. Koncerten markerer samtidig udgivelsen af albummet “On Tempo”.

Fra beat til fusionsjazz

Bandet fortæller selv om koncerten:
“Clapper” blander lyden af beatmusik fra den amerikanske vestkyst med moderne fusionsjazz. Et splinternyt skud på stammen af unikke århusianske bands med iver efter fornyelse inden for jazzgenren.

”Jazz isn’t dead, it just smells funny”, sagde Frank Zappa i 1973. En tid, hvor jazzen søgte mod andre genrer i håb om at videreudvikle sig. Her, 50 år senere, er jazzscenen mere divers end nogensinde før. Jazzen lugter i dag af alt fra rock, hip-hop, folkemusik, techno, pop og en blanding af det hele. Er det overhovedet jazz længere? For de fire gode kammerater i Clapper betyder det ikke så meget, hvad man kalder det. Det eneste, der betyder noget, er at det lyder fedt!

”For os er det ikke vigtigt at leve op til noget genre-ideal”, siger Jeppe Lavsen. ”Vi mødes og leger og improviserer over nogle musikalske idéer, vi synes lyder fedt. Vi har spillet sammen i så mange år, at vi lynhurtigt finder ind i et fælles univers, når vi spiller. Og så handler det bare om at sortere og vælge de fedeste idéer ud”.

Unge men erfarne århusianske musikere

De fire musikere i Clapper er ikke just nye på den danske jazzscene. Bandets medlemmer tæller musikere fra bands som Abekejser, Hvalfugl, Karmen Rõivassepp Quartet, Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet, Casper Hejlesen Kvartet, m.fl.  – et nyfødt projekt i erfarne hænder!

Clapper består af:
Frederik Emil Bülow: Trommer
Adrian Christensen: Bas
Jeppe Lavsen: Guitar
Malthe Jepsen: Piano & Rhodes

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events