24.06.2021

3,7 mio. til forskning i rytme-armbånd til døve

Kan et armbånd forbedre svært hørenedsattes musikopfattelse? Det skal nu undersøges nærmere af forskere fra Det Jyske Musikkonservatorium og Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Personer, der har fået indopereret det avancerede høreapparat Cochlear Implant (CI), har vanskeligt ved at opfatte rytme og groove i musik. Hvis man kan gøre noget ved det, kan det have en positiv effekt på implantat-brugernes livskvalitet, sociale liv og sprogfærdigheder.

Professor Peter Vuust og lektor Bjørn Petersen fra Det Jyske Musikkonservatorium og Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet skal nu med forskningsprojektet ”Feeling the Beat” undersøge, om et særligt armbånd ved hjælp af vibrationer kan supplere CI-brugernes lydopfattelse og dermed forbedre deres opfattelse af musik. Armbåndet anvender såkaldt elektro-haptisk stimulering, en teknologi der også kendes fra bl.a. virtual reality-verdenen.

Forskningsprojektet er støttet med 3.740.000 kr. af William Demant Fonden. Det er Center for Music in the Brain under Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, Det Jyske Musikkonservatorium og Oticon Medical, der står for projektet. Forskningen foregår i samarbejde med Southampton University, der har udviklet det særlige armbånd.

Alle nyheder