AFLYST: Solistkoncert – Xenia Frederiksen, klaver

KONCERTEN ER DESVÆRRE AFLYST PGA. SYGDOM.

Xenia Frederiksen studerer i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium, konservatoriets højeste niveau.

Ved koncerten spiller hun sammen med sin duo-makker Marie-Luise Bodendorff – udelukkende firhændige klaverværker af Friedrich Kuhlau.

Kuhlau flygtede fra Napoleonskrigene og ankom til København i 1812. Han blev en vigtig del af det københavnske musikliv og bragte nye internationale strømninger med sig, ikke mindst Beethoven, som Kuhlau beundrede. Kuhlau lod sig også selv inspirere af den tidlige romantik.

Når vi siger, at Kuhlau er en dansk komponist, er det en sandhed med modifikationer. Han var oprindelig tysk og boede kun de sidste 20 år af sit liv i Danmark. Der er alligevel noget meget dansk over hans musik, måske fordi han i bedste romantiske stil lod sig inspirere af den lokale folkemusik.

Koncerten er en forberedelse til en cd-indspilning på det danske, nationale pladeselskab, Dacapo Records. Marie-Luise Bodendorff har de sidste år været i gang med et stort indspilningsprojekt, der skal resultere i en udgivelse af Kuhlaus samlede klavermusik. De første cd’er er allerede udkommet med flotte anmeldelser og international omtale. Som en del af projektet skal de samlede firhændige værker også udgives nu, og den første cd bliver indspillet af Marie-Luise Bodendorff og Xenia Frederiksen denne sommer.

Program

Firhændige klaverværker af Friedrich Kuhlau:
Sonatine, opus 17
Otte valse, opus 24
Tre sonatiner, opus 44
Seks valse, opus 28
Variationer over et tema af Beethoven, opus 72a
Adagio og rondo for firhændig klaver, opus 124

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events