Solistkoncert – Dan Hjorth, klaver

DAN HJORTHs ‘DAMA DAMA’ | Koncert / live recording

Kom og vær med når jazztrioen DAMA DAMA indspiller deres næste album live i Musikhuset Aarhus!

DAMA DAMA er Dan Hjorths seneste projekt. Trioen består af prominente musikere fra forskellige afkroge af den danske jazz- og improscene. Deres debutalbum udkom i sidste måned, og de er allerede nu klar med nyt og spændende materiale!

Trioen har over årene opbygget en tæt sammenspillet og organisk lyd, der emmer af vitalitet og originalitet. I deres nye materiale fortsætter Dan Hjorth sit arbejde med at afsøge klavertrioformatets tilsyneladende endeløse potentiale. Der arbejdes med polytonalitet, kollektiv improvisation og hentes inspiration fra bl.a. Kit Downes, György Ligeti og Duke Ellington.

Denne koncert er en spændende mulighed for at overvære en albumindspilning, se hvordan trioen arbejder sammen, og ikke mindst opleve Dan Hjorths nye kompositioner og koncepter blive fremført live!

Dan Hjorth – flygel + kompositioner
Jens Mikkel – kontrabas
Thomas Eiler – trommer

Dan Hjorth er en kritikerrost dansk pianist, komponist og improvisator bosiddende i Aarhus. Han er aktiv i orkestrene Fantasilaboratoriet, Jacob D’s Tukaan og Drømmesyn. Derudover står han i spidsen for trioen DAMA DAMA, der albumdebutererede tidligere på året.

Han har indspillet musik for soloklaver til kunstinstallationen OVERGANG på Museum Ovartaci, samt fået sin musik opført af Aarhus Jazz Orchestra.

Han er af Gaffa blevet omtalt som et “virtuost klavertalent”, og er i øjeblikket en del af konservatoriets solistlinje, hvor han over de næste år vil løfte sløret for flere musikalske projekter.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events