Rytmiske eksamenskoncerter Aarhus

Studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium afslutter uddannelsen i deres hovedfag (hovedinstrument) med en mindre eksamenskoncert, hvor der offentlig adgang.
Eksaminanderne kan være på enten bachelor- eller kandidatniveau.

20:00: Kristoffer Bliksted Roug Pedersen, bas (kandidat)

In Search of In Between

I den nordiske mytologis skabelsesberetning eksisterer det store tomme, Ginnungagap, mellem det iskolde Nilfheim og flammehavet Muspelheim. I det store tomme mellem disse to poler opstod det første liv. I spændingsfeltet mellem de to verdener findes en smeltedigel, hvor et nyt tredje af to modsætninger kan opstå.

Det er dette tredje, der eksisterer i feltet mellem klassisk og rytmisk musik, hvis potentiale Kristoffer Bliksted har undersøgt.

I ensemblet findes der på den ene side rytmiske musikere bestående af vokalist, pianist og trommeslager. På den anden side møder vi tre klassiske strygere: En violinist, en bratchist og en cellist. I midten finder vi kontrabassen, der historisk-kulturelt er forankret i både den rytmiske og klassiske musik og som derfor står naturligt i spændingsfeltet mellem de to verdener og agerer lim og foreningskraft i dette ensemble. Musikerne mødes i krydsfeltet mellem disse to verdener og spiller ny musik komponeret særligt til denne aften

Kristoffer Bliksted

Kristoffer Bliksted (f. 1995) er født og opvokset på Sydfyn og indgår som en del af en ung generation af danske kontrabassister. Han sigter mod at spille med en melodiøs tilgang til instrumentet, hvilket kommer til udtryk i både hans kompositioner og hans spil. Med en jordnær tålmodighed som menneske og respekt for den nordiske kontrabastradition som musiker sigter han mod at forløse kontrabassens solistiske potentiale som et instrument, der ikke altid behøver stå i baggrunden.

Koncerten varer 45 min. Al musik og tekst er originale kompositioner af Kristoffer Bliksted.
Der er intet billetsalg, pladserne er unummererede.

Program

In Search of In Between
Nordpå
Alt det, vi ikke vidste fandtes
Sydstjernen
Den yderste dag
Østensol
When I Grow Old

Lineup

Kristoffer Bliksted (kontrabas)
Hjalte Hviid Mikkelsen (flygel)
Jesper Lørup Christensen (trommer)
Maline Heiberg (vokal)
Marie Mark Pedersen (violin)
Kirsten Buus Szakacs (bratsch)
Helen Rose Hultén (cello)

 

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events