OPUS 23 – klaverfestival

(Bemærk: Indgang via Skovgaardsgade)

Klassiske klaverstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium står bag den årlige klaverfestival OPUS Festival fra mandag d. 9. til søndag d. 15. oktober. Her kan publikum opleve en intens uge med masser af skøn klavermusik, spillet af en lang række talentfulde unge musikere.

Der er fri entré til koncerterne, som alle afholdes i Lille Sal, Musikhuset Aarhus, enten om eftermiddagen eller om aftenen. Hver koncert byder på en række forskellige værker, samlet omkring et fælles tema. Se hele koncertoversigten nederst.

Tirsdag d. 10. oktober kl. 19:30  – Impressionisme

Det er vigtigt for konservatoriets klaverstuderende at komme omkring forskellige perioder og derved få et perspektiv på verden omkring musikken. Efter wienerklassik og romantik ved koncerterne mandag aften og tirsdag eftermiddag er der nu fokus impressionismen, en betegnelse fra sidst i 1800-tallet, der både dækker musik og billedkunst. Det er oplagt at se parralleler mellem en kunstner som Claude Monet og de klanglige lydbillede, som Debussy og Ravel skaber – selvom de begge afviste betegnelsen “impressionister”. Netop Debussy og Ravel er på programmet ved denne koncert, dels med en studerende, dels med to af konservatoriets undervisere i klaver, Søren Rastogi og Martin Qvist Hansen.

Program

Debussy:
Petite Suite
Six épigraphes antiques

Ravel:
Gaspard de la nuit

Medvirkende

Martin Qvist Hansen & Søren Rastogi
Mikkel Torup

OPUS 2023: 10 koncerter – 10 temaer

De første to dage bevæger koncerterne sig op gennem musikhistorien, fra wienerklassikken (mandag) og romantikken (tirsdag eftermiddag) til impressionismen (tirsdag aften). De følgende koncerter byder på duoer med sangere og med violin og en mester-koncert med to ungarske professorer (onsdag), to koncerter med fokus på henholdsvis ungarsk og fransk musik (torsdag) og endelig tre koncerter med fokus på tre af de største klaverkomponister: Skrjabin, Chopin og Rachmaninov (fredag, lørdag og søndag).

Besøg fra Ungarn

Som altid er der besøg fra udlandet ved OPUS Festival, denne gang fra det berømte Franz Liszt Akademi i Budapest. Dels kommer der en gruppe studerende, der også spiller ved flere af OPUS-koncerterne. Dels kommer to af akademiets professorer, som begge har en stor international karriere som udøvende kunstnere: Violinprofessor Kristóf Baráti, og klaverprofessor Gárbor Farkas. Begge har spillet med nogle af verdens førende orkestre og i flere af verdens førende koncertsale. Sammen giver de en mester-koncert ved festivalen onsdag.

Samlet koncertoversigt

Mandag d. 9. oktober, kl. 18:30: Wienerklassik
Tirsdag d. 10. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Romantik & Impressionisme
Onsdag d. 11. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Kammermusik & Mester-koncert
Torsdag d. 12. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Ungarsk & Fransk koncert
Fredag d. 13. oktober, kl. 18:30: Skrjabin
Lørdag d. 14. oktober, kl. 15:00: Chopin
Søndag d. 15. oktober, kl. 15:00: Rachmaninov

 

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events