Multiple Strings Attached

63 strenge fordelt på fem instrumenter og fire forskellige lande og musikkulturer

Der venter publikum en ny og spændende musikalsk oplevelse ved denne koncert, hvor der er premiere på seks nye kompositioner, skabt i en interaktiv udviklingsproces, hvor alle de fem musikere fra fire forskellige musikkulturer har bidraget dels med ideer og temaer, dels med hver deres genre- og instrumentspecifikke ekspertise.

Ud over rock- og jazzguitar bliver de nye værker spillet på klassisk harpe, syrisk oud (en slags lut) og tyrkisk saz (langhalset folkeligt strengeinstrument) – de fem instrumenter har tilsammen 63 strenge i alt.

Multiple Strings Attached er et kunstnerisk udviklingsprojekt, der er udviklet under ledelse af adjunkt i rytmisk guitar og sammenspil på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, Rasmus Birk. Arrangementerne er udarbejdet dels af Birk, dels af lektor Jens Christian Kwella, ligeledes DJM i Aalborg.

Målet med projektet er at udvikle en række nye kompositioner med rod i vidt forskellige kulturer og genrer. De danske musikuddannelser mangler musikere med ikke-vestlig baggrund og dermed også viden om ikke-vestlige instrumenter, spillemåder og traditioner for frasering og ornamentik. Projektet skal bidrage til at rette lidt op på den mangel.

Line-Up

Maher Mahmoud (Syrien): oud
Orhan Özgür Turan (Tyrkiet): baglama (saz)
Vera Armbruster (Tyskland): harpe
Jens Christian Kwella (DK): guitar
Rasmus Birk (DK): guitar

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events