Masterclasskoncert – Lars Lien, saxofon, og Sergej Osadchuk, klaver

Det Jyske Musikkonservatorium får besøg af den norske saxofonist Lars Lien, der giver en åben masterclass på konservatoriet mandag formiddag og spiller denne koncert søndag aften med den russiske pianist Sergej Osadchuk.

Program

Anders Eliasson: «Poem»
Omarbejdet version af hans eget værk «Längs radien» for sopran og klaver, baseret på Tomas Tranströmers digt med samme titel. Man mærker hurtigt, at værket oprindeligt var komponeret for stemme, med sine lange sangbare linjer og poetiske udtryk.

Mark Addeley: «Out of Step»
Et frodig og yderst livsbekræftende værk. Den skæve rytmik gør, at man virkelig føler, at man snubler i sine egne ben.

Bjørn Howard Kruse: «Gydas Hemmelighet»
Komponeret til åbningen af tilbygning til Norges Musikkhøgskole i 1989. Skolen var endelig samlet under et tag, og Kruse skrev værket i ren eufori.

Medvirkende

Lars Lien har været aktiv med flere ensembler så som Saxofon Concentus, Affinis Ensemble og Oslo Sinfonietta og har været solist med Oslo Filharmoniske Orkester, Oslo Sinfonietta, BiT-20, Arktisk Filharmoni etc. Han er grundlægger af saxofonkvartetten NoXaS, som nu er aktuel med en ny CD-indspilning. To gange er han blevet valgt til «Årets Musiker» af norsk komponistforening.

Sergej Osadchuk bærer den traditionsrige russiske klavertradition med sig. Han har en omfattende koncertvirksomhed som solist, kammermusiker og akkompagnatør, og han har været solist med Moskva Filharmoniske Orkester, Moskva Radio-Orkester, Jönkjöping Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni og Oslo Camerata m.m.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events