Kvinde kend din laptop!

Del af Music City Aarhus 2022

Den kvindelige revolution er omsider nået til musikbranchen og gør op med sexisme, diskrimination og vanetænkning.

Aya Vedige er én blandt ganske få kvinder, der studerer elektronisk komposition på musikkonservatoriet. Hun optræder med tre nye værker for laptop, der kredser om at stå ved sig selv som musiker, komponist, producer og som talentfuld rollemodel med krav på samme synlighed som mandlige kolleger – uden at skulle leve op til stereotype kvindebilleder.

Et af værkerne ved koncerten hedder ”Vi ses ik’ mer´!”. Det er skrevet som et ståsted for hende selv og for at fravælge en position, som var dårlig at være i som kvinde. Fx ved at fortælle om, hvad hun tidligere har drømt om at være, ud fra hvad andre kvinder gør i fjernsynet.

Rollemodel

Vanetænkning i samfundet og i musikbranchen har bevirket, at der mangler synlige, stærke kvindelige komponister og producere. Aya Vedige har selv oplevet at være ensom og alene i en verden uden rollemodeller inden for produktion og komposition.

I dag er hun blevet en stærk forkæmper for kvinder i musikbranchen. Som studerende arbejder hun på et projekt, hvis omdrejningspunkt er kønsroller, tillid og at udforske ærligheden. Hun har desuden netværket, MODlyd (for kvinder og kønsminoriteter i musikproduktion/-teknologi), som har været omtalt hos P4, ANR og Nordjyske.

Koncerten er arrangeret af Det Jyske Musikkonservatorium og indgår i Folkeuniversitetets Århundredets Festival 2022, der har “Revolution” som overordnet tema. Der er fri adgang – bare mød op!

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events