Frode Stengaard Afskedskoncert

KONCERTEN GENNEMFØRES SOM PLANLAGT!

Pianisten, cembalisten og organisten Frode Stengaard blev ansat som timelærer ved Det Jyske Musikkonservatorium i 1972, fra 1999 som docent. Med denne koncert afslutter Stengaard sin 50 år lange karriere ved konservatoriet, og samtidig hylder han en gammel kollega, Per Nørgård, i anledning af Nørgårds 90 års dag d. 13. juli.

Sammen med en anden tidligere kollega, barytonen Lars Thodberg Bertelsen, byder Stengaard på musik af Per Nørgård, Peter Heise og Carl Nielsen.

Sangere og ny musik 
Frode Stengaard har kendt Per Nørgård personligt siden tresserne. Stengaard kom ind på konservatoriet i Aarhus netop det år, hvor Per Nørgård under stor opmærksomhed og i protest mod konservatismen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København rykkede til Aarhus med hele komponistklassen fra København og skabte et meget levende miljø for ny kompositionsmusik i byen og gjorde Det jyske Musikkonservatorium til førende indenfor ny musik i Danmark. Frode Stengaard har selv arbejdet med en række af samtidens komponister, bl.a. ved uropførelser af Per Nørgård.

Frode Stengaard fortæller:
”Det var for mig oplagt at deltage i de tilbagevendende seminarer med Per Nørgård, selvom jeg egentlig burde sidde med mine forspil og fugaer. En oplevelse fra disse timer står lysende klart i min erindring: Per talte om Messiaen og sluttede med selv at spille dennes revolutionære klaverstykke ”Mode de valeurs” på en fuldstændig hypnotiserende måde. Næsten årtusindet ud satte Per Nørgård sit præg på stedet, nogle gange ved sin blotte tilstedeværelse, og jeg deltog ivrigt som udøvende og lyttende i den overflod af ny musik, der fandt vej til byen.”

Ved Det Jyske Musikkonservatorium har Frode Stengaard især arbejdet med de sangstuderende, ikke mindst omkring konservatoriets operaprojekter, hvor han bl.a. har stået for indstudering med sangerne. Stengaard har desuden været tilknyttet Aarhus Symfoniorkester, han er organist ved Skanderborg Slotskirke og har medvirket ved et utal af koncerter og kammermusikkoncerter over hele landet og indspillet et stort antal CD’er.

Program

Per Nørgård:
Af ”Tue Bentsøns viser” op 27: 7 sange til tekster af Viggo Stuckenberg
Landskabsbillede (Thorkild Bjørnvig)
Du skal plante et træ (Piet Hein)
”Det åbne ”, op 2: 3 sange til tekster af Paul la Cour
På himmelbjerget (Jens August Schade), fra op. 14
Vedis vuggevise, fra op. 14

Peter Heise:
Farlige drømme
6 sange til tekster af Holger Drachmann

Carl Nielsen:
I solen går jeg bag min plov (Ludvig Holstein)
Irmelin Rose (I.P. Jakobsen)
Dengang døden var i vente (Helge Rode)
Godnat (Joh. V. Jensen)

Medvirkende

Frode Stengaard, klaver
Lars Thodberg Bertelsen, baryton
Thodberg Bertelsen har indsunget alle Per Nørgårds sange på CD med Nørgård selv ved klaveret.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events