EU Jazz Lab concert

Unge jazzstuderende på tværs af landegrænser

Nogle af Europas mest talentfulde unge jazzstuderende er samlet på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus under Aarhus Jazz Festival.

European JazzLab er et unikt samarbejde mellem musikkonservatorier i Aarhus, Hamburg, Groningen og Birmingham, som i marts 2022 startede med en workshop i Hamburg. Efterfølgende har der været koncerter i Groningen og Birmingham.

Det Jyske Musikkonservatorium har to studerende med i dette samarbejde: Mark Hurrell (t-sax) og Christian Gytis Girdauskas (trb). Begge var også med til koncerter og workshops i Hamburg og Groningen

Til Aarhus Jazz Festival samles musikerne fra de fire konservatorier igen, muligvis udvidet med studerende fra Finland og Sverige fra den såkaldte Nomazz-uddannelse (Nordisk Master i Jazz), som også Mark Hurrell studerer ved. Nomazz er et nordisk samarbejde mellem Aarhus, Helsinki og Stockholm.

De studerende i European JazzLab-projektet arbejde intenst sammen de første fire dage af Aarhus Jazz Festival. Arbejdet munder ud i denne gratis koncert tirsdag d. 11. juli, hvor publikum som nævnt kan opleve store talenter fra den opvoksende generation af jazzmusikere.

Feat.

Paul Beskers (a-sax), Mark Hurrell (t-sax), Christian Kiely-Charalambous (trp), Gytis Girdauskas (trb), James Coni (g), Dimitrios Karkoulias (p), Rosalind MacDonald (b), Chris Rockeman (drm) (DK/UK/LV/DE/UK)

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events