Duo Dan / Nie: HoMe

I forlængelse af et workshop-samarbejde med Det Jyske Musikkonservatoriums komponiststuderende tidligere på ugen giver den spændende ny musik-duo Dan/Nie koncert med værker af Aya Yoshida, James Black og Xavier Bonfill, der udforsker det klassiske koncertformat. Desuden opfører de en ny-klassiker af Bára Gísladóttir. Studerende og publikum får her mulighed for at opleve duoen med andre værker end ved workshopkoncerten to dage tidligere.

Duo Dan/Nie fortæller om koncerten:

“Med titlen HoMe ønsker vi at forholde os til, hvad det vil sige at være komponist med bopæl i udlandet, og undersøge hvilke kunstneriske forandringer det medfører. Alle medvirkende komponister bor ikke i deres hjemland og taler overvejende deres 2. fremmedsprog til dagligt.

Hvad gør det ved det musikalske udtryk, når komponisten gennem længere tid påvirkes af et andet sprog, nye kommunikationskulturer og andre sanseindtryk? Tilpasser man sig gradvist eller insisterer man på at holde fast ved det man repræsenterer, dét som man har taget med hjemmefra? Hvordan arbejder man som komponist, når frustration og inspiration afløser hinanden i en ny kultur? Hvilken betydning har det for os selv og vores omgivelser, når vi føler os hjemme? Hvordan føles det at være hjemme? Er følelsen forbundet med en duft? Et geografisk sted? Mad? Design? Lyde? En bestemt fornemmelse i kroppen?

Med disse spørgsmål byder vi publikum velkommen til en anderledes koncert, der går under huden på tre anerkendte komponister og deres følelser forbundet med at være langt væk hjemmefra. Som afslutning på aftenens program opføres Bára Gísladóttirs værk Prussian Blue – et værk som indgår i det moderne kernerepertoire for violin og klaver.”

Program

Aya Yoshida: Decode for violin and piano (2020) (10′)

James Black: Colossi for violin, piano and video (2020) (22′)

Xavier Bonfill: 2×2 (2020)

Bára Gisladottir: Prussian Blue for violin and piano (2017) (11′)

Medvirkende

Duo Dan/Nie:
Sofie Thorsbro Dan, violinist og performer
Fei Nie, pianist og performer

Fei Nie (f.1989) er dansk pianist, uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Hochschule der Künste Bern. Hun har et omfangsrigt arbejde bag sig med ny kompositionsmusik.

Sofie Thorsbro Dan (f. 1990) er dansk violinist og performer. I 2015 færdiggjorde hun sin master i ny musik fra Kunstuniversität Graz under ledelse af Klangforum Wien og har siden optrådt internationalt og arbejdet med komponister som f.eks. Georg Friedrich-Haas, Olga Neuwirth og Steve Reich.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events