DJM@Salling Rooftop, Aarhus: RAA TORSDAG

Konferencier: Jean Anastasia Elbæk

Program:

15.00: Cucuun
Klædt i storladen længsel og imaginære vinger lukker Cucuun dig ind i sit glimtende popunivers. Her smelter luftige synths og hooky melodier sammen i et hyperfeminint og elektronisk udtryk. Med sin inderlige vokal og dramatiske fremtræden på en scene insisterer hun på at vinde dine sansers fulde opmærksomhed.

Cucuun udforsker nærværet og kropsligheden i sig selv og publikum gennem performance – der efterlades rum til det spontane og nysgerrige i ellers gennemførte koncertproduktioner.

Med sine selvudleverende tekster og ekspressive stemme ønsker Cucuun at italesætte og repræsentere den overdrevne selvcentrering, som bidrager til den store mistrivsel, der hersker i den unge generation, hun selv tilhører.

15.30: “Eir Quartet”

Saxofonkvartetten tilbyder en blanding af timbre og stilarter med musik, der bade er komponeret til denne konstellation og til andre musik grupper takket være muligheden for at have fire forskellige saxofoner, hvilket gør kvartetten ligeså fleksibel som eksempelvis en strygekvartet.

Progammet består af Meditango, Earth Dances, Suite Hellénique og Sevilla.
Meditango. Komponeret for trommer, bas, accordion, klaver og fløjte.
Earth Dances. Komponeret af Andrew Downes for saxofonkvartet.
Suite Hellénique. Komponeret af Pedro Iturralde for saxofonkvartet.
Sevilla. Komponeret af Isaac Albeniz og oprindeligt skrevet for klaver.

Med dette udvalg af stykker styrer vi igennem såvel tiden som verden med musik fra Nord- og Sydamerika, Spanien og nogle afrikanske rytmer, der inspirer Iturraldes Suite. Dette giver kvartetten mulighed for at ændre stil og lyd og gøre koncerten til en blanding af følelser og inspiration for publikum.

16.00: Veronika Rud
Musikken har først og fremmest rødder i den nordiske jazz med et sameksisterende koldt og varmt klangunivers. Samtidig trækker musikken tråde til den traditionelle jazzscene med nysgerrige improvisationer og legesyge rytmer. Med afstikkere i forskellige oddmeter retninger bliver vi kastet lidt rundt men dog hentet tilbage i trygge rammer af et nordisk univers, endogså med holdepunkter fra folkemusikken.

Der bliver delt ud af det søde, sure og sære indre liv, og på både dansk og engelsk tages lytteren med på en lille rejse, der forhåbentlig kan røre og forbinde mennesker på tværs af forskellige præferencer, baggrunde og oplevelser.

Som sanger og komponist har jeg fundet stor inspiration hos personligheder som Ella Fitzgerald, Cyrille Aimee og Jan Johanson. Men samtidig er jeg også meget influeret af helt nutidige kunstnere som Lianne La Havas, Gretchen Parlato og vores egen Karmen Rõivassepp.

Vi startede med at spille sammen for omkring 2 år siden og befinder os i øjeblikket i vores hidtidige topform, da vi netop har været i studiet og indspille en god del af vores musik. Med hjælp fra diverse fonde, og i samarbjede med pladeselskabet BlikFlak, ser vi frem til at udgive vores første EP ‘Mens Jeg Venter’ til slut efteråret. Det har vi mulighed for at kunne give et lækkert sneakpeak af til koncerten.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events