Debutkoncert – Olga Witte, rytmisk komposition

The Sensation of Ethnographic Things

Musiketnolog, organist og komponist Olga Witte debuterer med denne koncert som Rytmisk Komponist fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium.

“The Sensation of Ethnographic Things” er et værk, hvor komponisten som en imaginær observatør og sansende deltager bevæger sig gennem et historisk landskab, der dækker en særlig tumultarisk periode på Bali i 1960’erne.

Olga Witte skaber sansemættede lydbilleder, hvor hun integrerer eksperimentel jazz og moderne kompositionsmusik med strukturer, principper og praksisser fra traditionel balinesisk gamelan. Hver sats er skabt ud fra forskellige sansninger og repræsenterer hhv. lugtesans, smagssans, høresans, muskel-led-sans, balance-sans, synssans og følesans.

De sidste 20 år har Olga Witte studeret den balinesiske musikform, gamelan, især gennem sammenlagt 1½ års musiketnologisk feltarbejde. I den forbindelse har Olga opnået meget nære relationer til nogle af de musikere, hun har studeret hos og spillet med.

På solistuddannelsen har Olga særligt arbejdet med at integrere strukturer, praksisser og principper fra balinesisk gamelan med eksperimentel jazz og moderne kompositionsmusik oftest orkestreret for pibeorgel i kombination med andre instrumenter. Det har bl.a. ført til udgivelsen “Olga Witte Organ Trio No 1 + 2″, hvor Olga ifølge Jazznyt (feb. 2022) har ”skabt sit helt eget og dybt originale musikalske sprog.” I “The Sensation of Ethnographic Things” fortsætter hun dette arbejde med en udvidet besætning, der tæller pibeorgel, flygler og 9 blæsere fra både den klassiske og den rytmiske verden.

Medvirkende:

Olga Witte (org, p)
Niels Hagner Mårup (obo, bcl, ts)

Laura E.B. Johanson (ss, as)
Joaquín Durán (ss, ts)
Julie Kjær (as)

Jacob Danielsen (ts, bcl)
Peter Brem (bs)
Jeppe Hjøllund (trp)
Jens Balder (tb)
Jens Kristian Bang (tb)
TBA (p)

Olga Witte (www.olgawitte.dk) er komponist, jazzpianist, kirkeorganist og musiketnolog, og hendes eksperimentelle musik er blevet opført i ind- og udland. I december 2021 udgav Olga Witte sit debutalbum for to orgeltrioer med pibeorgel kombineret med hhv. to basuner og to saxofoner. ”En besætning af to blæsere og pibeorgel [kan] udrette underværker”, skrev Seismograf (jan. 22).

 

 

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events