Akabanga og sydafrikanske Phelimuncasi samt DJM Big bands blæsere

Aarhusianske Akabanga og Sydafrikanske Phelimuncasi er gået sammen om at lave et brag af en dansefest til Aarhus Festuge. Sammen med DJM’s big band præsenterer de en unik koncertoplevelse, hvor elektronisk og hårdtslående qgom og afrobeats musik, kan stå i smuk kontrast til harmoniske blæser-arrangementer, og de to verdener kan smelte sammen i en smuk helhed.

Akabanga er en instrumental trio fra Aarhus med en vision om at skabe moderne beats med dybde. Deres mål er at sætte ild til dansegulvet samtidig med at fremhæve poesien i musikken. De trækker inspiration fra både moderne og traditionelle genrer, primært fra den afrikanske diaspora.

Phelimuncasi er rundet af den dansable og house-inspirerede sydafrikanske gqom-musik, men deres musik trækker ligeledes på toyi-toyi bevægelsen, der med dans og chantende sang spillede en væsentlig rolle i protesten mod apartheid-styret. Insisterende grooves fylder lydbilledet og der opfordres til forandring gennem en blanding af rap, mantra-agtigt call-response-kor og spoken word. Phelimuncasi udgav deres første album på det progressive ugandiske label Nyege Nyege i 2020 og spillede en uforglemmelig koncert på Roskilde Festival sidste år.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events