Debutkoncert – Malthe Volfing Højager, cello

Cellist og Komponist

Malthe Volfing Højager færdiggøre sin solist-uddannelse som cellist på Det Jyske Musikkonservatorium hos Professor Henrik Brendstrup.

Han har modtaget flere legater, deriblandt Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatet talentpris på 100.000 kr, Ejna Hansens Legat på 50.000 kr, samt 25.000 kr fra Overlæge Finn Jensen og Hustru Kirsten Finn Jensen Fonden.

Han har deltaget i internationale masterclass’ i blandt andet Norge og USA, med særligt fokus på moderne klassisk musik, hvor han også har fået sine egne værker opført.

Han har særlig erfaring inden for den nye klassiske musik og mestre mange ”extented techniques” som sjældent bruges af strygere, blandt andet multiphonics og subharmonics. Han har medvirket i flere festivaler for ny klassisk musik blandt andet UNM, Panorama og NMFS.

Han har desuden særlig erfaring inden for jazz, pop og rock/metal musik. Han er aktuel med jazz grupperne Laila og Toneregn. Desuden har han medvirket som gæsteartist i blandt andet Gorm Askjær Trio og Who Killed Bambi

Udover at være cellist er han også komponist. Her kan nævnes Simple Pieces skrevet til Duo Sustain. Værket er en stadigt stigende samling af sange skrevet for cello og guitar. Klangidealet er en blanding af impressionisme, jazz og progressiv rock.

Duo Sustain

Duo Sustain består af Malthe Volfing Højager på cello, og Andreas Lassen Nielsen på guitar. De to medlemmer i duoen mødte først hinanden i år 2012, og har siden da spillet sammen i flere forskellige sammensætninger, heriblandt en tango kvintet og et ensemble med historiefortælling for børn. Begge medlemmer studerer på solistlinjen ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Duoen spiller en bred blanding af klassisk musik med særlig vægt på spansk, balkansk og latinamerikansk musik. Desuden spiller duoen værket Simple Pieces, skrevet af gruppens cellist, og mere selvkomponeret musik er på vej ind i repertoiret.

Laila

Laila er en jazz trio bestående af Malthe Volfing Højager på cello, Niels Bach Storgaard på elguitar og Tobias Andreassen på trommer. Gruppens medlemmer har alle gået på det Jyske Musikkonservatorium.
Musikken er skrevet af Niels Bach Storgaard, dog kun melodien samt akkorderne. Formen og arrangementet bliver således skabt i fællesskab via jamsessions. Den endelige musik er stadig forholdsvis fri med udpræget brug af improvisation.

 

Program:

Ludwig van Beethoven – Cello sonate i A-dur, Op. 69 (28 min.)
Klaver: Aya Tominaga

Claude Debussy – Cello sonate, L. 135 (12 min.)
Klaver: Aya Tominaga

Carlo Alfredo Piatti – 12 Capricci for solo cello, Op. 25 (11 min.)

Malthe Volfing Højager (4. sats skrevet i fællesskab med Andreas Lassen Nielsen) – Simple Pieces for cello og guitar Vol. 2, (11 min.)
Guitar: Andreas Lassen Nielsen

Niels Bach Storgaard/Laila – Set in Stone og Japan (10 min.)
Elguitar: Niels Bach Storgaard
Trommer: Tobias Andreassen

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events