Debutkoncert – Eyal Lovett, ft. Eyal Lovett Trio + Special surprise guest

Den israelske jazzpianist Eyal Lovett afslutter sine studier i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg med denne debutkoncert med sin egen trio.

Lovett er bl.a. uddannet i New York og var i en længere årrække bosat i Berlin. Hans trio har gjort sig bemærket på den Europæiske jazzscene, bl.a. med tre albumudgivelser i årene 2012-19, med optræden i førende koncertsale og som ”Artist of the Year” (“Jazzy Berlin”, 2017) og med førsteprisen ved den internationale “Jazz Wings”- konkurrence i Warszawa (2018). Trioens fjerde plade “Through the Rain” udkom i februar 22 og blev præsenteret ved en koncert i Musikhuset Aarhus.

Forbindelser til Danmark

Den danske bassist og adjunkt ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg Kenneth Dahl Knudsen var i Berlin-årene fast bassist i Eyal Lovetts trio og var med på de først tre album. Dahl Knudsen fik Lovett til Danmark på flere turnéer, hvor han spillede med en række danske musikere. Gennem Dahl Knudsen fik Lovett kendskab til det blomstrende jazzmiljø i Aalborg, og i 2021 flyttede Lovett til byen, dels for at komme tættere på det professionelle netværk i Nordeuropa, dels for at fordybe sig som studerende på solistuddannelsen på Det Jyske Musikkonservatorium.

Det nye album “Through the Rain” er indspillet i Aalborg, med en ny bassist, Jan Sedlak, der også stod for optagelsen. Sedlak er netop en af de unge jazzmusikere fra miljøet i Aalborg, som Lovett har stiftet bekendtskab med. Jan Sedlak er desuden kandidatstuderende ved konservatoriet i Aalborg. Trioens trommeslager hedder siden 2012 Aidan Lowe.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events