Debutkoncert: Dylan Richards, komposition: DenpaTube MetaMix

Hovedevent: DenpaTube MetaMix, lørdag aften

Dylan Richards debuterer som komponist fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse med denne anderledes koncert, hvor han dokumenterer sit arbejde med at udtrykke sig musikalsk gennem kuraterede videoklip, sat sammen med lyde, lydkunst og musik.

”DenpaTube MetaMix” er en over tre timer lang gennemkurateret video, sat sammen i en collage af klip fra Youtube-nichen denpa. En denpa er en figur, der føler sig isoleret fra den omgivende verden og som typisk udlever vilde fantasier. Figuren optræder i japanske animationsfilm og -serier og har en pendent i otaku-kulturen, hvor især unge går ekstremt meget op i eksempelvis at spille en bestemt rolle, fx gennem en særegen påklædning.

Dylan Richards beskriver selv værket som “en mellemting mellem en videodokumentar, en hyldest, et mindesmærke, en øvelse i at udtrykke sig gennem andre personers udtryk og en udvidelsen af mit hidtidige arbejde med at anvende kuratering som kompositionsværktøj, på tværs af udtryk og genrer, og ved at bruge Youtube-citater og udtryk fra den japanske otaku-kultur som ny musik.”

Se Richards’ originale engelske tekst her.

Starring:
U0YKNAHT0N
Jalae Lain Casaus
parz
Osaka syndrom
Dotesmite
unim
Skærm Følelse
og mere…

Medbring tæpper, puder og hvad der ellers kan understøtte en behagelig, langvarig seeroplevelse.
(Der vil være tæpper til rådighed, men sandsynligvis ikke nok til alle.)

Post-event : Anime Sunday [sidste sæson]
– Søndag d. 19. marts 2023 kl. 15.00 – 19.00

Lokale 428, Det Jyske Musikkonservartorium, Musikhuset Aarhus

Gennem 15 sæsoner har Dylan Richars ledet en anime-klub, der mødes på konservatoriet hver søndag for at se afsnit af aktuelle anime, dvs. japanske animationsvideoer. I forlængelse af debutkoncerten lørdag aften markerer Dylan afslutningen på sin tid på konservatoriet med en specialudgave af anime-søndag, der inkluderer nogle af hans otaku-orienterede kompositioner, sat sammen med et særligt udvalg af anime-afsnit.

https://www.youtube.com/@un1m

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events