Danish Youth Jazz Orchestra & Lars Møller

Koncert med ungdomsbigbandet Danish Youth Jazz Orchestra under ledelse af den prisvindende komponist, dirigent, arrangør og saxofonist Lars Møller. Ved koncerten opfører Danish Youth Jazz Orchestra en perlerække af Lars Møllers kompositioner og arrangementer.

Lars Møller
Møller regnes i dag som en af de ledende figurer i skandinavisk jazz og nyder bl.a. stor anerkendelse for sin kreative og nuancerede brug af bigband-formatet. Lars Møller har udgivet talrige cd’er med små og større grupper og har særligt markeret sig i spidsen for Lars Møller Group og bigbandet The Orchestra. Møller var kunstnerisk leder for Aarhus Jazz Orchestra i årene 2012-15 og har derudover arbejdet med DR Big Band, EBU Big Band, Cologne Contemporary Jazz Orchestra og mange andre bigbands, orkestre og kor.

Kendetegnende for Lars Møllers musik og arrangementer er sammensmeltningen af forskelligartede inspirationskilder – den amerikanske jazztradition, den europæiske/nordiske tradition og verdensmusik, herunder indisk klassisk musik – som tilsammen udgør et stærkt personligt, moderne tonesprog, samt smukke, rytmisk dramatiske og uhyre velklingende bigbandkompositioner og -arrangementer.

Danish Youth Jazz Orchestra
Danish Youth Jazz Orchestra er et elite-ungdomsbigband, som består af regionens spirende talenter, på vej frem i det danske jazzmiljø, og fungerer både som et fast bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland. Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle.

Aarhus Musikskole og MGK, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Jazz Orchestra har i samarbejde etableret Danish Youth Jazz Orchestra som en  talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Region Midtljylland. Orkesteret har til formål, på tværs af kommunegrænserne i regionen, at skabe en større interesse for jazzmusikken blandt unge og videreudvikle de jazz-talenter, som i forvejen er interesseret i bigbandmusikken. Orkestret giver unge jazzmusikere en enestående mulighed for at prøve kræfter med bigbandmusik på elite-niveau.

Til daglig ledes og dirigeres orkesteret af John Riddell, komponist, arrangør og dirigent og en af det mest efterspurgte unge trommeslagere i Danmark.
Mere info på orkestrets hjemmeside.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events