BSD+B: Suite til Vesterhavet

Denne koncert er en poetisk hyldest til det brusende og mægtige Vesterhav: Suite til Vesterhavet. Professor ved Det Jyske Musikkonservatorium og dirigent for mega-bigbandet Blood Sweat Drum + Bass Jens Christian Chappe Jensen har komponeret musikken, som bliver suppleret af digte af Pia Juul.

Både Chappe og Pia Juul har altid været meget fascinerede af de utallige stemninger man kan opleve ved Vesterhavet, og hvordan man kan bruge mødet med Vesterhavet i et hvilket som helst vejrlig til refleksioner over tilværelsen.

I forbindelse med koncerten bliver Suite til Vesterhavet også udgivet på vinyl og cd på selskabet Jaeger Community Music. Det er muligt at købe udgivelsen i forbindelse med koncerten.

På indspilningen af Suite til Vesterhavet medvirker Randers Kammerorkester og trompetisten Palle Mikkelborg, som også var med på det oprindelige live-projekt fra 2020. Ved den aktuelle koncertopførelse af suiten er de desværre forhindret, i stedet medvirker strygeensemblet Who Killed Bambi, som BSD+B også flere gange tidligere har arbejdet sammen med. Who Killed Bambi har optrådt og indspillet med en lang række etablerede danske og udenlandske kunstnere, fx Pernille Rosendahl, Rod Stewart, Oh Land, Søren Huss m.fl.

Ved koncerten indgår der også numre fra BSD+B’s store bagkatalog, kombineret med helt nye værker, hvor også sangerinden Turid Guldin får en fremtrædende rolle. De elektroniske elementer, bigband blæserne og de flotte vokaler bliver flettet sammen til en unik helhed med Who Killed Bambi´s strygermagi.

Blood Sweat Drum + Bass er et ensemble, der med 20 års sammenspil har opnået en helt særligt lyd og som samtidig har formået at bevare kærligheden til at eksperimentere. Det er således ganske rammende, når orkestret karakteriseres som Danmarks mest legesyge rytmiske ensemble. Bandet består overvejende af tidligere studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium og har gennem alle årene haft professor Jens Christian Chappe Jensen som leder. Suite til Vesterhavet indgår sammen med flere andre projekter i Chappes kunstneriske udviklingsprojekt “The Electroacoustic Experience”, der eksperimenterer med at udvikle nye elektroakustiske koncertformer.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events