Koncert med konservatoriets bigband

Ung bigband-musik

Ved denne sidste koncert med Det Jyske Musikkonservatoriums Big Band i studieåret 22/23 dirigerer fire studerende egne værker, skrevet specielt til lejligheden.

De fire dirigent/komponister er:

Jeppe Cloos Petersen er lige hjemvendt fra et semester i Ghana og har i den forbindelse lavet sin bachelor-opgave ud fra et dogme om at skrive originalmusik for bigband med rødder i vestafrikanske rytmer. Det bliver energisk og festligt og skal opleves! Han samarbejder med musikere fra Godsbanen (institute for X) og fra African Footprint International, som er en NGO baseret i Cape Coast, Ghana, med et netværk, der strækker sig helt til Danmark.

Rasmus Dahl studerer rytmisk musikpædagogik på Det Jyske Musikkonservatorium og elsker at kaste sig over alskens musikgenrer. For tiden spiller han en masse folkemusik og klassisk, og i hans egen musik smelter det ofte sammen med hans fascination af jazz og af den progressiv rocks første bølge i 70’erne. All Aboard The Sun Chariot er en kort energieksplosion af et nummer, som skildrer solen i et dystert lys. Det finder sted i et stoner-rock-inspireret univers med tunge riffs, skarpe akkordteksturer og fyrige kontrapunktiske passager.

Trompetisten Dan Hejslet er kendt for sin alsidighed og evne til at bevæge sig ubesværet mellem forskellige musikgenrer. Han har optrådt i en lang række forskellige sammenhænge og med en bred vifte af musikere, bands og projekter. Hans kompositioner er præget af en bred interesse for forskellige musikgenrer, og han blander små elementer fra hver palette til et stærkt og udtryksfuldt klangbillede. Eagles Nest beskriver en ørn, som lever i bjergene. Kompositionen prøver at vise billedet af et smukt og majestætisk dyr i et voldsomt og uvenligt landskab. Vi følger ørnens kamp for føden og de hårde vilkår, den lever under, samt en rolig stund, hvor ørnen folder sine vinger ud og svæver gennem de gigantiske bjerge.

Cecilie Holst Jørgensen studerer på kandidatuddannelsen i Klassisk Korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium. Foruden sine studier er hun aktiv som dirigent, sanger og pianist i det aarhusianske kor- og kirkemiljø. Cecilie er vokset op i et rigtigt “Giro413-hjem”, hvilket også har været udgangspunktet for hendes to arrangementer. Cecilie skal dirigere egne bigband-arrangementer dels af “Ikke Spor Forelsket” fra filmen “Forelsket i København” fra 1960, med musik af Bent Fabricius-Bjerre; dels af Gitte Hænnings single fra 1959, “Souvenirs”. Udover  kærlighed til musikken er formålet med hendes arrangementer at bryde med fordommene om, hvad dansktop-musik egentlig er.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events