Aarhus Kammermusikfestival: Åbningskoncert

Farverig åbningskoncert blæser Aarhus Kammermusikfestival i gang.

Festivalens åbningskoncert bliver en farverig fejring af musikken. Den prisvindende blæserkvintet, V Coloris, lægger ud med A poem of colours – et helt nyt værk skrevet af årets festivalkomponist Josuè Blanco. Herefter skal vi høre György Ligetis sprudlende og skæve bagateller.

Den amerikanske komponist og pianist Florence Price (1887-1953) har de seneste år vundet stor popularitet. Hendes klaverkvintet er inspireret af amerikanske folkemelodier og gospelsang. Efter pausen står tyske Vision String Quartet for den sidste farvepalet. De mestrer det traditionelle repertoire men skriver også deres egne numre som er en blanding mellem jazz, pop og rock, tilsat lydeffekter og improvisation. Det bliver en helt særlig oplevelse!

Program

Josuè Blanco
A Poem of Colors (uropførelse 2022)
V Coloris, blæserkvintet

György Ligeti
6 Bagateller (1953)
V Coloris, blæserkvintet

Florence Price
Klaverkvintet (1935)
Dina Ivanova, klaver
Nicolas Sublet, violin
Alva Holm, violin
Nicholas Swensen, bratsch
Jonathan Swensen, cello

Vision String Quartet: Egne kompositioner: Jazz, pop, rock

Aarhus Kammermusikfestival

Koncerten er en del af Aarhus Kammermusikfestival, der byder på i alt otte koncerter i weekenden d. 16.-18. september. Over tre intense dage kan publikum opleve internationale topkunstnere i samspil med nogle af landets bedste unge musikere. Festivalen blev i 2019 skabt af unge passionerede musikere med tilknytning til DJM og det aarhusianske musikliv. I år er festivalen en del af den særlige fejring af musiklivet i Aarhus gennem Music City Aarhus 2022.

Følg festivalen på Facebook: https://www.facebook.com/aarhuskammermusikfestival
Se mere om de enkelte medvirkende på festivalen hjemmeside: www.aarhuskammermusikfestival.dk

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events