ToneArt – Workshop-ensemblet: Stormflod & Tørke

Musikalsk kommentar til klimaforandringerne

“Stormflod og Tørke” er helt ny musik, der afspejler de stadig større vejrmæssige konsekvenser af klimaforandringerne. Gennem lyd (elektronisk bearbejdning i surroundsound) og dans giver komponisterne kommentarer til de stadigt voksende klimaudfordringer og det store spænd mellem f.eks. fænomenerne stormflod og tørke. Blæsere, trommer, keyboards samt elektronik i kreative hænder og i godt samarbejde giver en rigdom af muligheder!

Koncerten indgår i Aarhus Jazzfestival.

ToneArt

Komponistforeningen ToneArt rummer en lang række af landets toneangivende komponister og komponerende musikere, som skriver for større ensembler på den rytmiske scene i bred forstand. Foreningen blev stiftet i 1998 for at sætte fokus på den mere afsøgende og eksperimenterende musik, fortrinsvis for større ensembler, med vægt på det kompositoriske element. Typisk spiller komponisterne selv med ved opførelserne.

ToneArt er med til at arrangere koncerter med medlemmernes eksisterende ensembler men satser nu især på at være aktiv med workshop-koncerter som den aktuelle Stormflod & Tørke-koncert. På den måde er ToneArt med til at skabe nye, spændende konstellationer, hvor der er plads til vidunderligt spraglede eksperimenter, og hvor musikalske og kunstneriske grænser kan overskrides og vise vej for nyopståede musikalske “gadekryds”, hvor spændingsfelter kan udforskes.

Flere af komponisterne/musikerne i ToneArt har eller har haft tilknytning til Det Jyske Musikkonservatorium. Ved denne koncert medvirker professer Jens Christian Chappe Jesen samt tidligere studerende Lars Fiil Fredslund.

Medvirkende

Irene Becker and Karsten Houmark (comp), Niels Gerhardt (tuba, comp), Steen Nikolaj Hansen (trb, comp), Luboš Soukup and Jens Chr. Chappe Jensen (woods, comp), Kim Kristensen (p, synth, comp), Lars Fiil Fredslund (p, synth, comp), Radek Wośko (drm, electronics, comp) (DK/PL)

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events