Solistkoncert: SWEET NOISE – med Tanja Schlander, sang

Kræver Coronapas

Tanja Schlander kom på konservatoriets solistuddannelsen med en uddannelse fra Kunstakademiet, hvor hun har arbejdet med fieldrecordings og støj.

Tanja Schlander er rytmisk sanger og synger frit improviseret musik. Sammen med den elektroniske komponist og lydkunstner Johan de Reybekill undersøger hun lydens fortætning i en sanselig improvisation, der primært interesserer sig for klang og pauser; pauser til at bearbejde klangen og pauser til at opfatte lydobjekter.

Koncerten byder på intuitive droner og lydlandskaber man kan hengive sig til. Stille, undersøgende og inddragende. En lytte-biograf for dit eget indre blik, hvor vokalen møder synthesizeren.

Fra lydkunst til sanger

Tanja Schlander er uddannet lydkunstner fra Det Jyske Kunstakademi. Hun har arbejdet med reallydsoptagelser og støjprægede lydkollager, hendes lydværker har været spillet på piratradioer i hele Europa og i bl.a. Koncertkirken på Nørrebro i København.

Det er usædvanligt, at en studerende i solistklassen, konservatoriets højeste niveau, kommer med en baggrund som denne. Mødet med en free jazz tubaduo fik hende til opdage sin egen stemme, som hun indtil da aldrig rigtig havde brugt til andet end godnatsange. Det var nærmest en vækkelse, og herfra eksperimenterede hun sig frem til at blive sanger, i free jazz universet, på sine helt egne præmisser og med sin helt egen lyd.

Informations anmelder Ralf Christensen skriver: “Tanja Schlander har mange stemmer i sin krop, og kun nogle af dem er naglet til en tradition. Hun er ude at finde grænseegnene i sin krop, hvor det kendte bryder sammen. Hvor vanlige skønhedskategorier smuldrer – men på kunstfærdig vis.”

Ud over sit kunstneriske arbejde har Tanja Schlander også uddannet sig som massør, zoneterapeut og clairvoyant. Hun er også aktiv som healer (reiki-master) – og lyden ved denne koncert er netop rundet af stærke healings frekvenser fra hørelæremetoden Solfeggio.

Ved indgangen vil publikum blive bedt om at tegne en art krussedulle på et lille kort, som blandes og inddrages i sangen. “Vi glæder os til at synge jeres sang”, siger Tanja Schlander.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events