Solistkoncert – Olga Witte, rytmisk komposition

Del af Music City Aarhus 2022

Orgeltrio nr. 2 – Calon Arang

Olga Wittes anden orgeltrio er en musikalsk fortælling om den skrækindjagende heks Calon Arang, der levede for 1000 år siden i kongedømmet Kediri i det nuværende Indonesien. Værket er skrevet for pibeorgel og to saxofoner.

Olga Witte kombinerer elementer fra eksperimentel jazz og moderne kompositionsmusik med strukturer, praksisser og principper fra balinesisk gamelan. Det er et nyskabende møde mellem kompositions- og improvisationsmusik, og historien fortolkes her af de to saxofonister Jacob Danielsen og Anja Nedremo samt Olga Witte selv på pibeorgel.

Koncerten er en del af et nyudgivet album. Pressen skrev bl.a.: “En besætning af to blæsere og pibeorgel kan udrette underværker.”

Olga Witte (www.olgawitte.dk) studerer på Det Jyske Musikkonservatoriums solistuddannelse som rytmisk komponist. Hun er desuden uddannet kirkeorganist og cand.mag. fra musikvidenskab og antropologi. Siden 2002 har hun gennem længerevarende feltarbejder dykket ned i den balinesiske musikkultur, særligt den balinesiske gamelan. Witte har skrevet eksperimentelle stykker for pibeorgel og andre instrumenter, der er opført i ind- og udland.

Anja Nedremo er klassisk saxofonist, uddannet solist fra Det Jyske Musikkonservatorium. Nedremo har vundet priser i både ind- og udland. Hun spiller bl.a. ny nordisk musik og bevæger sig også ud i de mere eksperimenterende dele af det klassiske musikmiljø.

Jacob Danielsen er rytmisk saxofonist, ligeledes uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han er et kendt navn på den danske jazzscene og befærder bl.a. jazzens mere improvisatoriske veje og eksperimenterer, bl.a. med en maskinpark bestående af husholdningsredskaber.

 

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events