Solistkoncert – Marianne Thomsen Clement, fløjte

Allegro Melanconico

Glæde og sorg – lys og mørke – dur og mol! Modsætningerne går hånd i hånd i livet såvel som i musikken. Ved koncerten Allegro Melanconico hører vi, hvordan komponister igennem tiden har brugt tværfløjten til illustrere disse modsætninger.

Koncerten byder på glæde, spøgefuldhed, sorg og smerte – fra 1700-tallets Bach over Carl Nielsen og Poulenc og helt frem til de nulevende komponister Brian Ferneyhough og Ida Wennström.

Fløjtens identitet
Marianne Thomsen Clement studerer fløjte i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium, konservatoriets højeste niveau. Hun har dedikeret sine studier til at undersøge fløjtens identitet: Hvordan bliver den brugt i orkestret og som soloinstrument? Hvilke følelser fremkalder fløjten, som en trompet eller en kontrabas ikke på samme måde fremkalder?

Kort sagt – hvad er fløjtens særlige karakter? Allegro Melanconico er den tredje og sidste i rækken af solistkoncerter med dette tema. De to første koncerter blev afholdt i 2020 og 2021, med fokus på bla. fløjtens poetiske og magiske sider.

Tværfløjte: Marianne T. Clement
Klaver: Maren Marie Tange

 

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events