OPUS 23 – klaverfestival

(Bemærk: Indgang via Skovgaardsgade)

Klassiske klaverstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium står bag den årlige klaverfestival OPUS Festival fra mandag d. 9. til søndag d. 15. oktober. Her kan publikum opleve en intens uge med masser af skøn klavermusik, spillet af en lang række talentfulde unge musikere.

Der er fri entré til koncerterne, som alle afholdes i Lille Sal, Musikhuset Aarhus, enten om eftermiddagen eller om aftenen. Hver koncert byder på en række forskellige værker, samlet omkring et fælles tema. Se hele koncertoversigten nederst.

Tirsdag d. 10. oktober kl. 17:30  – Romantik

Efter wienerklassikken ved koncerten mandag aften følger her den romantiske koncert. Romantikken strækker sig fra begyndelsen af 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Musikken fra dengang bliver stadig spillet meget hyppigt, bl.a. grundet både dens charme og dens tekniske udfordringer. Konservatoriets klaverstuderende dyrker i særdeleshed musik fra denne periode, og ved koncerten præsenterer de to af romantikkens centrale komponister: Mendelssohn og Schumann – sammen med en særdeles nulevende komponist og DJM-studerende, Albin Axelsson.

Program

Mendelssohn: Fantasi i fis-mol
Schumann: Faschingsschwank aus Wien
Albin Axelsson: Miniatyrer

Medvirkende

Shuang Wu
Yi Lai
Albin Axelsson

OPUS 2023: 10 koncerter – 10 temaer

De første to dage bevæger koncerterne sig op gennem musikhistorien, fra wienerklassikken (mandag) og romantikken (tirsdag eftermiddag) til impressionismen (tirsdag aften). De følgende koncerter byder på duoer med sangere og med violin og en mester-koncert med to ungarske professorer (onsdag), to koncerter med fokus på henholdsvis ungarsk og fransk musik (torsdag) og endelig tre koncerter med fokus på tre af de største klaverkomponister: Skrjabin, Chopin og Rachmaninov (fredag, lørdag og søndag).

Besøg fra Ungarn

Som altid er der besøg fra udlandet ved OPUS Festival, denne gang fra det berømte Franz Liszt Akademi i Budapest. Dels kommer der en gruppe studerende, der også spiller ved flere af OPUS-koncerterne. Dels kommer to af akademiets professorer, som begge har en stor international karriere som udøvende kunstnere: Violinprofessor Kristóf Baráti, og klaverprofessor Gárbor Farkas. Begge har spillet med nogle af verdens førende orkestre og i flere af verdens førende koncertsale. Sammen giver de en mester-koncert ved festivalen onsdag.

Samlet koncertoversigt

Mandag d. 9. oktober, kl. 18:30: Wienerklassik
Tirsdag d. 10. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Romantik & Impressionisme
Onsdag d. 11. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Kammermusik & Mester-koncert
Torsdag d. 12. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Ungarsk & Fransk koncert
Fredag d. 13. oktober, kl. 18:30: Skrjabin
Lørdag d. 14. oktober, kl. 15:00: Chopin
Søndag d. 15. oktober, kl. 15:00: Rachmaninov

 

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events