OPUS 23 – klaverfestival

Klassiske klaverstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium står bag den årlige klaverfestival OPUS Festival fra mandag d. 9. til søndag d. 15. oktober. Her kan publikum opleve en intens uge med masser af skøn klavermusik, spillet af en lang række talentfulde unge musikere.

Der er fri entré til koncerterne, som alle afholdes i Lille Sal, Musikhuset Aarhus, enten om eftermiddagen eller om aftenen. Hver koncert byder på en række forskellige værker, samlet omkring et fælles tema. Se hele koncertoversigten nederst.

Søndag d. 15. oktober kl. 15:00  – Rachmaninov koncert

Afslutningskoncerten ved OPUS 23 Klaverfestival er dedikeret til Rachmaninov, der fylder 150 år i 2023. For at fremhæve Rachmaninovs stil bliver der til sammenligning også spillet et værk af Skrjabin. Rachmaninov og Skrjabin studerede nemlig hos samme underviser i deres ungdomsår, Nikolai Zverev. Koncerten bliver spillet af studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Program

Rakhmaninov:
fra Etudes-tableaux, op. 33
fra 13 præludier, op. 32
fra Etudes-tableaux, op. 39
Skrjabin: Sonate nr. 4 i Fis-dur, op. 30
Rakhmaninov: fra Ti præludier, op. 23

Medvirkende

Thomas Josefsen
Emma Arent Roesgaard
Albin Axelsson
Hao Deng
Emil Dalgaard

OPUS 2023: 10 koncerter – 10 temaer

De første to dage bevæger koncerterne sig op gennem musikhistorien, fra wienerklassikken (mandag) og romantikken (tirsdag eftermiddag) til impressionismen (tirsdag aften). De følgende koncerter byder på duoer med sangere og med violin og en mester-koncert med to ungarske professorer (onsdag), to koncerter med fokus på henholdsvis ungarsk og fransk musik (torsdag) og endelig tre koncerter med fokus på tre af de største klaverkomponister: Skrjabin, Chopin og Rachmaninov (fredag, lørdag og søndag).

Besøg fra Ungarn

Som altid er der besøg fra udlandet ved OPUS Festival, denne gang fra det berømte Franz Liszt Akademi i Budapest. Dels kommer der en gruppe studerende, der også spiller ved flere af OPUS-koncerterne. Dels kommer to af akademiets professorer, som begge har en stor international karriere som udøvende kunstnere: Violinprofessor Kristóf Baráti, og klaverprofessor Gárbor Farkas. Begge har spillet med nogle af verdens førende orkestre og i flere af verdens førende koncertsale. Sammen giver de en mester-koncert ved festivalen onsdag.

Samlet koncertoversigt

Mandag d. 9. oktober, kl. 18:30: Wienerklassik
Tirsdag d. 10. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Romantik & Impressionisme
Onsdag d. 11. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Kammermusik & Mester-koncert
Torsdag d. 12. oktober, kl. 17:30 & kl. 19:30: Ungarsk & Fransk koncert
Fredag d. 13. oktober, kl. 18:30: Skrjabin
Lørdag d. 14. oktober, kl. 15:00: Chopin
Søndag d. 15. oktober, kl. 15:00: Rachmaninov

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events