OPUS 22

Klavermusik af Beethoven, Schubert, Liszt, Schostakovich, Szymanowski  og Debussy.

Klaverfestival på DJM

Hvert år afholder de klassiske klaverstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium en uges OPUS Klaverfestival, hvor de spiller koncerter med masser af forskellig klavermusik.

I år afholdes festivalen i ugen d. 10. til 16. oktober, med koncert i Lille Sal, Musikhuset Aarhus, hver aften kl. 19.30 på hverdage og kl. 15 lørdag og søndag d. 15. og 16.10.

Normalt får festivalen besøg af klaverstuderende fra musikkonservatoriet i Moskva. I år er der i stedet besøg af to undervisere og fem klaverstuderende fra Litauen.

Ved hver koncert kan publikum opleve fem-seks forskellige komponister, især de store, kendte klaverkomponister som fx Beethoven, Chopin, Brahms, Liszt, Rakhmaninov m.fl., men også enkelte mindre kendte komponister. Værkerne spilles både i uddrag og som hele klaverværker, i flere satser.

De fleste medvirkende er konservatoriestuderende, men der medvirker også helt unge pianister, på 12, 15 og 16 år, fra talentudviklingsprogrammet Gradus Junior College, som konservatoriet driver sammen med klaverskolen Gradus. I løbet af ugen møder publikum i alt 30 forskellige pianister, heraf tre undervisere.

Festivalen er en hyldest til især soloklaverets mangfoldighed. Der er dog også enkelte eksempler på klaveret som ledsager til cello og til sang, lidt firhændigt klaverspil og en klaverkoncert af Rakhmaninov med klaverledsagelse i stedet for orkester.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events