Marc Ducret & Beatriz Gijón

Improvisationskoncert

Grænserne mellem nedskrevet, komponeret musik og improvisation kan være ganske flydende. Det er denne koncert et eksempel på, hvor spanske Beatriz Gijón, der studerer rytmisk komposition på solist-niveau ved Det Jyske Musikkonservatorium, spiller sammen med den berømte franske avantgarde-guitarist Marc Ducret.

Gijón har selv en baggrund som både klassisk og rytmisk pianist og sanger og har også en meget eksperimenterende tilgang til sin musik. Det er lidt af et scoop, at hun har fået Ducret med til denne solistkoncert.

Medvirkende

Marc Ducret‘s musik er et godt eksempel på, hvordan moderne musik både kan rumme nyskabende improvisationer og kompleks og konceptuel partiturmusik, hvilket gør det muligt at fjerne skellet mellem det “klassiske” og det “rytmiske”. I de sidste 30 år har Marc Ducret været særdeles efterspurgt både som solist og som ”sideman” med Tim Berne, Jim Black, Bobby Previte og mange andre.

Som komponist og guitarist er Marc Ducret med allerforrest i avantgarden. I det sidste årti har han været banebrydende inden for improviseret musik og moderne komposition. Bedst eksemplificeret ved hans Tower-kvadrilogi fra 2011 – et omfattende kompositionsprojekt for fire forskellige ensembler, som forsøger at omsætte en række af Vladimir Nabokovs litterære værker til guidelines for komposition og improvisation i et holistisk tonesprog.

Beatriz Gijón er spansk improvisator og komponist med base i Aarhus, hvor hun er i gang med sin solistuddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium. Hendes kunstneriske praksis er baseret på udforskning af improviseret optræden, hvilket har ført hende sammen med førende europæiske improvisatorer som Agustí Fernández, Barry Guy, Chefa Alonso, Kresten Osgood, Kaja Draksler, Anto Pett og flere andre.

Med en baggrund i både klassisk og rytmisk klaver og sang og en særlig interesse for polyrytmer og komplekse taktarter fokuserer hun på brug af lyde, kropsbevægelser og medier til at udvikle originale forestillinger og kompositioner. Hun er også interesseret i at integrere begreber som økologi, ”community art”, publikumsengagement, hverdagskunst og specifik kunst i sin praksis.

Der udstedes ikke billetter til denne koncert – kom i god tid.
Alle events