Festkoncert med Erik Kaltoft og venner

Koncerten er gratis men kræver billet – book den her: https://billet.musikhuset.dk/da/specialoffer/dbgg3bm6rgybo

Aarhus-pianisten Erik Kaltoft har mange musikalske venner. Han er en nøgleskikkelse i dansk musik – still going så strong, at han er kendt i hele Danmark, både inden for sang og opera og for ny kompositionsmusik. Han har uropført i nærheden af 250 værker af danske komponister, mange af dem er skrevet til og tilegnet ham, ligesom han kan høres på en lang række CD-indspilninger.

Hans 80-års fødselsdag skal fejres med festkoncerter i Aarhus, Odense og København, hvor han spiller sammen med:
• Sopranen Signe Asmussen, gennem mange år en af Danmarks mest alsidige og karismatiske freelance-sangere, timelærer på Det Jyske Musikkonservatorium
• Violinisten Signe Madsen, koncertmester i Odense Symfoniorkester og Århus Sinfonietta og medstifter af Mira Kvartetten

Erik Kaltoft har selv sammensat koncertprogrammet, der består af værker af komponister, som han gennem årene har haft en særlig tilknytning til eller som har en særlig betydning for ham.

Olivier Messiaen: Le Loriot, for klaver
Gunnar Berg: Zehn japanische Holzschnitte, for sang og klaver
Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Double for violin og klaver
Poul Schierbeck: Den kinesiske fløjte, for sang og klaver
Per Nørgård: Eremitkrebs tango for klaver samt Light of a night for klaver

Erik Kaltoft

Med i nærheden af 250 uropførelser af primært danske værker og med op mod 50 CD-udgivelser er Erik kaltoft ikke blot en af Danmarks betydeligste og mest aktive pianister, han er en nøgleskikkelse og en dynamo i og for hele det danske musikliv. Både gennem sine mangeårige tilknytninger til Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Århus Sommeropera, Århus Sinfonietta og Aarhus Unge Tonekunstnere AUT, men også som professor ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense, som leder af Opera på Stranden i Nyborg, som overdommer ved talentkonkurrencen Unge Sangere i Ikast, som dommer i Danmarks Radios kammermusikkonkurrence og som censor på de danske musikkonservatorier.

Koncerten er et samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium, Århus Sinfonietta, Aarhus Unge Tonekunstnere AUT og Arbejdsgruppe Gunnar Berg.

Alle events