Fælleskoncert med Randers Kammerorkester: Symfoniske fantasier

Studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium spiller sammen med de professionelle musikere i Randers Kammerorkester.

Som solist medvirker saxofonisten Kristina Thede Johansen, der studerer i solistklassen ved konservatoriet. Tidligere på året vandt hun Det Jyske Musikkonservatoriums interne solistkonkurrence.

Symfoniske fantasier

Robert Schumanns Symfoni nr. 4 er et lidenskabeligt følelsesdrama for det store romantiske orkester. Schumann kaldte selv værket for en ”symfonisk fantasi”, hvor han udtrykker den kraft, vilje og passion, som var en del af ham på dette tidspunkt af livet.

Den britiske Phyllis Tate inviterer publikum med på en humoristisk og munter tur i Hampstead Heath, der er en af Londons mange parker. Her er børnene især glade for den store, roterende karrusel, der ligesom musikken drejer rundt og rundt.

Koncerten begynder med Poul Rovsing Olsens Festouverture, der markerer 100-året for den randrusianske komponists fødsel, mens Fanfaren fra Paul Dukas’ ballet Peri fortæller historien om den persiske Prins, der er på jagt efter det evige liv.

Programmet indeholder desuden den franske Jacques Iberts Concertino da camara for altsaxofon og kammerensemble med vinderen af Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence – Kristina Thede Johansen – som solist.

David Riddell dirigerer et samarbejde mellem Randers Kammerorkester og Musikkonservatoriet.

Arrangementet er gratis, og du kan bare dukke op uden billet. Kom gerne i god tid.

Alle events